Novice

Volvo je pokazal prestižno in razkošno potniško kabino novega S90

Volvo postopoma razkriva vse pomembne novosti, ki bodo krasile najnovejši model S90. Tokrat so se posvetili potniški kabini.

Nad potniško kabino v novem XC90 smo se navduševali v testu, a nam prvi vtis, po ogledu predstavitvenega videa, pravi, da bo notranjost nove limuzine S90 še bolj dovršena in dodelana. Podobnost z večjim bratom je povsem jasna – kompleksne linije in osrednja struktura se zopet opirajo na skandinavsko mistiko, ki jo dopolnjuje preprost in moderen videz. Premišljeno so združeni kontrastni materiali, vse skupaj pa je zaokroženo v smiselno celoto.

Še pred uradno predstavitvijo na detroitskem avtomobilskem salonu je, po razkritju zunanjosti, švedski proizvajalec zdaj pokazal še notranjost. Ni kaj, ponovno jim odlično uspeva stopnjevati napetost pred prvim nastopom na salonu. Po 96-sekundnem videu, kjer so prikazali novi S90 v gibanju, je sledilo spletno razkritje in razlaga oblikovalskega jezika, zgodbo pa so zdaj dopolnili s 70-sekundnim videom potniške kabine.

S90 je izredno pomemben model za Volvo, saj predstavlja v primerjavi s predhodnikom kvantni skok naprej. Konkurenca (predvsem novi Mercedes-Benz razred E) je huda in pripravljena, saj bosta imeli velik vpliv pri bodočih kupcih obsežen varnostni paket ter delno avtonomna vožnja.

S90 je že prepričal s svojim videzom in notranjostjo, ostaja pa vprašanje ali se bo lahko s konkurenco primerjal po vozniški izkušnji. Pustimo času čas in počakajmo na prve testne vožnje.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volvo je pokazal prestižno in razkošno potniško kabino novega S90"


JG2
8 leta 3 meseci nazaj

Izjemno lepa notranjost.

 
Za nami prelomno leto, pred nami novi izzivi
Zadnje platišče Forda se lahko spremeni v monocikel