Novice

Dirkalni Porsche 919 Hybrid je pripravljen na novo sezono

Porsche je lansko leto na dirki 24 ur Le Mansa doživel poraz in povratek v elitno druščino je pustil nekaj grenkega priokusa. V celotni sezoni so zmagali samo na vzdržljivostni dirki v Braziliji, na koncu pa zasedli skupno tretje mesto med proizvajalci vozil. Načrti za sezono 2015 ostajajo visoki, zato je nemški proizvajalec vozil poslal prve fotografije prenovljenega dirkalnika 919 Hybrid, ki bo v novem koledarskem letu trn v peti najboljšim iz prejšnjih let.

Dirkalnik se bo v novi dirkalni sezoni vzdržljivostnih dirk še vedno imenoval 919 Hybrid, vendar Porsche obljublja, da druga generacija predstavlja celovit napredek v primerjavi s starim dirkalnikom.

Najbolj očitna sprememba je vidna na sprednjem delu vozila, kjer so z enojnim podolgovatim zračnikom poenostavili zunanji dizajn in naredili bolj očitno povezavo nosa z vetrobranskim steklom. Bočno linijo in zadek krasijo številne plavuti in usmerjevalniki za boljši pretok zraka ter s tem izboljšano aerodinamiko vozila.

Pri nemškemu proizvajalcu so kljub fotografijam precej skrivnosti glede pogonskega sklopa. Drugo generacijo dirkalnika bo še vedno poganjal dvolitrski štirivaljnik, električni motor pa bo gnal prednji kolesni par. Vgrajeni bosta tudi dve energijsko regeneracijski enoti.

Poleg tradicionalnih tekmecev se bo v boj podal tudi Nissan, ki bo v sezono 2015 vstopil z dirkalnikom GT-R LM Nismo, ki naj bi imel po zadnjih predvidevanjih motor nameščen pred voznikom.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Porsche)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova tehnologija, nov dizajn: predstavljamo drugo generacijo športnega modela Polo R WRC
Mini še četrtič zapored kralj Dakarja