Novice

Jaguarjeva mačka F-Type bo dobila še več moči

Na splet so skrivnostno zašle prve fotografije in podatki o zmogljivosti prihajajočega najmočnejšega Jaguarjevega modela F-Type SVR.

Različica SVR bo na voljo v kupejevski in brezstrešni obliki ter bo v modelni paleti pozicionirana nad 405-kilovatnim F-Type R. Sodeč po brošuri je osemvaljni bencinski agregat navit na 417 kilovatov in postreže s 575 njutnmetri navora, kar je v primerjavi z različico R le za 12 kilovatov in 25 njutnmetrov navora več.

Kupci bodo lahko izbirali med štirikolesnim ali zadnjim pogonom, SVR pa je pri izbiri štirikolesnega pogona na voljo izključno z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom in potrebuje za pospeševanje od 0-100 km/h vsega 3,7 sekunde. V kupejevski različici doseže končno hitrost 322 km/h, kabrioletska različica pa je malenkost počasnejša – kazalec za hitrost se ustavi pri številki 313 km/h.

Britanski proizvajalec vozil je najbolj divji različici SVR namenil še prilagodljivo športno podvozje z elektronsko nadzorovanim diferencialom, opcijsko pa so za boljše zaviranje na voljo keramično-karbonske zavore.

Poleg izboljšanih motornih sposobnosti prihaja SVR s posebnim aerodinamičnim paketom. Nov sprednji odbijač krasi ogromen usmerjevalnik zraka, na zadnjem odbijaču je nameščen difuzor, štirje zaključki izpušnih cevi in velik usmerjevalnik zraka. Za izstopajoč videz in izboljšane vozne lastnosti so nameščena 20-palčna platišča.

Jaguar F-Type SVR bo predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jaguar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova generacija Audija Q5 bo bistveno lažja
Kia pripravlja rivala Ford Fiesti ST