Novice

Maserati potrdil serijski model Alfieri

Maserati je razveselil ljubitelje znamke in hitrih vozil z uradno potrditvijo, da bo koncept Alfieri, ki smo ga prvič videli na letošnjem ženevskem avtomobilskem salonu, prešel v serijsko proizvodnjo.

Po mesecih špekulacij je italijanski proizvajalec vozil sedaj tudi uradno potrdil tako prihod Alfierija kot tudi športnega terenca.

Alfieri bo v proizvodnjo vstopil leta 2016 ali 2017, pod pokrovom motorja pa se bo v osnovni različici skrival prisilno polnjeni trilitrski šestvaljnik s 404 ‘konjskimi močmi’, ki bo moč prenašal na zadnji par koles. Alfieri s štirikolesnim pogonom bo prav tako poganjal šestvaljnik s 444 ‘konjskimi močmi’ oziroma najmočnejša različica s 513 ‘konjskimi močmi’. ”To je leto Alfierija, neverjetnega koncepta, ki je bil narejen v spomin na stoletnico in poimenovan po ustanovitelju,” je dejal Harald Wester, izvršni direktor Maseratija.

”Je leto, v katerem naši kupci in privrženci praznujejo veličastno preteklost, uživajo v sedanjosti, v kateri imamo najširšo modelno ponudbo do sedaj, in se nestrpno veselijo prihoda Maseratijevega športnega terenca, ki mu bo sledil Alfieri, ko bo konceptno vozilo prešlo v proizvodnjo,” je še zaključil Wester.

Maserati želi v korakih do konca leta 2018 dvigniti prodajo na 75.000 enot; v prvem stadiju v letu 2014 načrtujejo porast prodaje na 40.000 vozil in v letu 2015 na 50.000 vozil. 

Alfieri bo slonel na prenovljeni arhitekturi, ki si jo bo delil z modelom Ghibli in Quattroporte, koncept je namreč slonel na obstoječi platformi Granturisma.

Tako kot mi v uredništvu bi si tudi ostali privrženci znamke zagotovo želeli, da Maserati v proizvodnjo najprej pošlje koncept Alfieri in šele kasneje začne z proizvodnjo športnega terenca 😉

Avtomobilizem.com (Vir: Top Gear, Autocar. Foto: Maserati.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dražje avstrijske vinjete
James Bond v Fiatu 500