Novice

Novi DS 3 že razkrit

Potem ko so pred kratkim pri francoskem PSA najavili prihod konkretno prenovljenega modela DS 3, ki velja za najuspešnejšega v samostojni liniji prestižnejših modelov Citroën, so sedaj že pokazali njegove prve slike.

Od lansiranja vozila DS 3 pred šestimi leti je Francozom uspelo prepričati kar 390.000 kupcev širom sveta, svojo zgodbo u uspehu pa želijo nadaljevati tudi z novim, korenito revitaliziranim modelom. Prenovljeni DS 3 je moč prepoznati že na zunaj, pri čemer je sprednji del pridobil vertikalno umeščeno masko šesterokotne oblike. Njegova obroba je iz kromiranega materiala, ki se razteza v smeri žarometov in meglenk na diode LED prek dveh kromiranih blatnikov, ki sta novost v ponudbi DS 3. DS 3 še vedno ponuja številne  možnosti za individualizacijo podobe (streha, karoserija, ohišja zunanjih ogledal, platišča, obroba armaturne plošče, ročaj prestavne ročice in oblazinjenje), saj je moč sestaviti kar 78 različnih kombinacij barv karoserije / strehe.

Novi žarometi, ki so pri DS 3 na voljo od julija 2014 dalje, so tako kot modelih DS 4 in DS 5 na voljo s tehnologijo LED (trije moduli v obliki treh črk W) in ksenonsko tehnologijo (modul z močjo 25 W) s pomičnimi smerokazi LED. Zahvaljujoč kombinirani uporabi obeh tehnologij, LED in ksenonske žarnice, je svetlobni snop močan in homogen, kar zagotavlja večjo vidljivost in udobje med nočno vožnjo.

V notranjosti se DS 3 ponaša z novim 7-palčnim zaslonom na dotik v barvah zadnje generacije. Poleg poenostavljenega dostopa do vseh funkcij vozila (20 gumbov manj na sredinski konzoli) je prek zaslona možno uporabljati predvsem storitev Mirror Screen. Po končani vožnji lahko uporabniki koristijo avtomobilska doživetja tudi izven vozila prek svojega pametnega telefona. Po zaslugi brezplačne aplikacije MyDS lahko v kateremkoli trenutku pregledajo informacije o servisnih pregledih, preostalo količino goriva ali poiščejo parkirno mesto svojega vozila.

Vozno doživetje novega DS 3 nadgrajuje bogata paleta osmih motorjev (trije trivaljni bencinski motorji PureTech, dva štirivaljna bencinska motorja THP in trije štirivaljni dizelski motorji BlueHDi s tehnologijo SCR (Selective Catalytic Reduction)), ki so sparjeni s tremi menjalniki (5- ali 6-stopenjski ročni menjalnik, robotizirani ročni menjalnik ali samodejni menjalnik zadnje generacije EAT6). Za piko na i bosta nova DS 3 in DS 3 Cabrio na voljo tudi v izvedenki Performance z 208 konjskimi močmi. Njegova lega na cesti je rezultat izjemnega dela ekip DS Performance, ki so se odločile to izvedenko opremiti z motorjem 1,6 THP S&S in vanjo vgraditi 6-stopenjski menjalnik (MCM) s posebnimi prenosnimi razmerji ter diferencial z delno zaporo Torsen.

Novi DS 3 bo svetovni javnosti na ogled na prihajajočem ženevskem avtomobilskem salonu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, DS. Foto: DS)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Novi DS 3 že razkrit"


Firediver
8 leta 3 meseci nazaj

Si najbrž niso upali delati neke oblikovne revolucije, ker se dovolj dobro prodaja…(neka podobna fora kot pri Golfu)

xxl
8 leta 3 meseci nazaj

Oblikovni korak nazaj.

a_sist
8 leta 3 meseci nazaj

Preveč kičasta in pomehkužena zunanjost za moj okus.

 
Peter Podlunšek v elitni Master Class prvenstva Red Bull Air Race
Mini Clubman tudi s štirikolesnim pogonom