Novice

Porsche ne pozna počitka, prihaja sedmi model

Nemški Porsche je naznanil, da bo do leta 2020 za razširitev svojih obratov Zuffenhausen, Ludwigsburg in Weissach namenil več kot 1,1 milijarde evrov.

Porsche želi povečati produktivnost, fleksibilnost in učinkovitost svoji obratov. Investicijski načrt je del projekta ”Fit for the future”, ki prav tako izključuje odpuščanja delavcev do konca desetletja. Med glavne posodobitve sodi nov oddelek za izdelavo motorjev in oddelek za karoserijo v obratu Zuffenhausen, kot tudi povečanje produktnega traku. Nemški proizvajalec v temu obratu že izdeluje modela 911 in Boxter, od avgusta 2016 pa bodo tam izdelovali aktualno in vse prihodnje generacije modela Cayman.

Uwe Hück, predsednik delavskega sveta pri Porsche AG je dejal: ”Za našo prihodnost moramo rasti na lokacijah in regijah. To je mogoče le z novim modelom, ki mora biti razvit v obratu Weissach in izdelan v obratu Zuffenhausen.” V obratu Zuffenhausen bodo najverjetneje pričeli z izdelavo povsem novega modela, vendar še ni znano, kakšen bo prihajajoči sedmi model .

”Tako kot vsi proizvajalci vozil, je tudi Porsche pred velikimi izzivi – nestanovitno gospodarsko situacijo, strogimi CO2 zahtevami, novimi pogonskimi tehnologijami in napredovanjem digitalne tehnologije. Vse to pomeni vezane kapacitete in zahteva velika vlaganja. Ravno zato preverjamo in optimiziramo vse procese in postopke znotraj podjetja ter se trudimo za prave usmeritve v pravem času,” je povedal Matthias Müller, predsednik izvršnega odbora pri Porscheju.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Magna kupila Getrag
Prvi boljši vpogled v notranjost Alfe Romeo Giulia