Novice

Mate Rimac: premožnejši kupci si vse bolj želijo vrnitve analogne izkušnje

Mate Rimac je mnenja, da električna vozila izgubljajo svoj čar, zato prihodnost svojega podjetja vidi predvsem v razvoju in ponudbi naprednih tehnologij.

V Londonu ta teden po okriljem Financial Times poteka konferenca o prihodnosti avtomobilizma (Future of the Car), na kateri je svoje poglede predstavil tudi Mate Rimac, ustanovitelj in izvršni direktor hrvaškega podjetja Rimac ter prvi mož podjetja Bugatti Rimac.

mate-rimacElektrični modeli izgubljajo svoj čar

Po mnenju Mateja Rimca električni modeli izgubljajo svoj čar tudi zaradi poskusov vzpostavitve nadzora nad to tehnologijo s strani državnih organov. Na ta račun naj bi se predvsem med kupci modelov višjega segmenta ponovno večal interes za modele z zmogljivimi bencinskimi motorji. Kot je poudaril, proizvajalcem  v zadnjem času regulatorji, pa tudi nekateri dobavitelji, postavljajo nova pravila, ki v končni fazi odganjajo kupce.

Nazaj v analogni svet

Rimac še dodaja, da si kupci modelov višjega razreda vse bolj želijo povratka analogne izkušnje in podaja analogijo z določenimi modeli klasičnih ur, ki so med kupci čedalje bolj cenjeni kljub temu, da sodobne pametne ure ponujajo precej več funkcij. Poudaril je še, da je za električne superšportne modele vse manj povpraševanja, kar potrjuje tudi dejstvo, da njihov superšportnik Nevera, ki so ga izdelali le v 150 primerkih, še vedno ni razprodan.

BUGATTI_ChironTo naj bi bil tudi en od razlogov, da so razvili atmosferski bencinski motor V-16, ki naj bi v kombinaciji s hibridno tehnologijo razvil več kot 1.000 KM. Nov motor bo najprej namenjen pogonu naslednika Bugattijevega modela Chiron, ki ga nameravajo razkriti prihodnji mesec. Podjetje Rimac sicer že razvija in ponuja različne napredne sisteme in tehnologije, ki niso neposredno povezani z električnimi avtomobili, kmalu pa naj bi predstavili tudi storitve mobilnosti z električnimi robotaksiji lastnega razvoja.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Rimac, Bugatti.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Mate Rimac: premožnejši kupci si vse bolj želijo vrnitve analogne izkušnje"


srcnik
1 mesec 4 dni nazaj

Ne samo premožnejši…

 
Francoski minister neposreden: “Dobrodošli v Franciji, BYD”
Vstopni model Niove znamke Onvo bo na voljo z baterijami podjetja BYD