Novice

Samsung želi svoj delež v avtomobilski industriji

Podjetje BYD, kitajski proizvajalec električnih vozil, ki ga finančno podpira podjetje Berkshire Hathaway Inc. v lasti ameriškega mogotca Warrena Buffetta, je razkrilo, da je podjetje Samsung Electronics kupilo delež v vrednosti 449 milijonov dolarjev.

Podjetje Shanghai Samsung Semiconductor je kupilo 52,3 milijona delnic podjetja BYD po ceni 57,3 juanov na delnico. Posel, vreden 14,5 milijarde juanov, je skupaj financiralo šest investitorjev. Zbiranje sredstev je spremenilo delež Wanga Chuanfuja, miljarderja in predsednika podjetja, ki je izgubil 1,9 odstotka in si zdaj lasti 18,8 odstotkov podjetja.

Samsung si je zelo želel večji delež v podjetju BYD, potem ko eden izmed tujih partnerjev ni prišel na seznam odobrenih proizvajalcev baterij na Kitajskem, kjer je prodaja električnih vozil v vzponu, država pa pospešeno gradi polnilno omrežje. Največji proizvajalec mobilnih telefonov in spominskih čipov je prejšnji teden potrdil zanimanje za odkup delnic, saj bi z njimi pospešil prodajo polprevodnikov za avtomobile.

BYD bo z novo finančno injekcijo financiral širitev proizvodnje baterij in namenil več sredstev razvoju novih električni vozil. Kitajska vlada želi pomagati in do leta 2025 prodati več kot 3 milijone električnih vozil na leto ter po hitrem postopku prehiteti ZDA. Proizvajalci, kot je Samsung, si želijo zagotoviti svoj delež v avtomobilski industriji, saj proizvajalci vse več uporabljajo različne senzorje in ekrane, ki pomagajo pri razvoju avtonomne tehnologije.

Samsung že sodeluje s Volkswagnom. Za njih izdelujejo spominske čipe za matično ploščo, večopravilno enoto in napredne vozniške sisteme.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: BYD.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW na čakanju
Kaj je povzročilo nesrečo Koenigsegga One:1 na Nürburgringu?