Novice

Sveže skice Seata Cross Sport

Zadnje dni pred otvoritvijo avtomobilskih salonov je vedno pestro. Vikend počitek so prekinili tudi pri Seatu, ki so javnost razveselili z dvema skicama novega križanca.

Seat bo avtomobilsko javnost v prihajajočem tednu očitno presenetil s križancem na osnovi trivratne kombilimuzine Leon SC. Zaenkrat sta na voljo le pričujoči dve skici, ki brez dodatnih informacij puščata še precej prostora za ugibanje.

Zgodba gre približno takole: ali se pri španskem proizvajalcu vozil, ki deluje znotraj skupine Volkswagen, zgolj obračajo javnosti za komentarje morebitnega produkcijskega trivratnega križanca na osnovi Leona ali pa je takšen model pravzaprav že v prihodu. Slednja možnost se zdi bolj verjetna, saj znamka že nekaj časa napoveduje modelno ofenzivo v tem segmentu.

Po prvih skicah sodeč gre za višje nameščenega Leona SC z nekoliko krajšo medosno razdaljo in precejšnjo količino zaščitnih plastik spredaj, na bokih ter kot obloga kolotekov.

Zakaj pa ne, če bodo le uspeli v čim večji meri zadržati dobre vozne lastnosti osnovne kombilimuzinske izvedbe – tržišče lahko zagotovo prenese še enega zanimivega križanca.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Slike: Seat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BX7 je novi športni terenec Borgward
Mercedes-Benz predstavlja koncept IAA