Novice

Uradno: Infiniti Q30

Infiniti je nepričakovano hitro odstranil tančico z najnovejše premijske kombilimuzine in na prvi uradni fotografiji pokazal model Q30. Novinec bo širši javnosti prvič predstavljen na salonu v Frankfurtu, oblikovalci pa so opravili odlično delo in ohranili bistvene vizualne lastnosti koncepta.

Tako kot prvotni koncept ima tudi produkcijska različica modela Q30 nameščeno zaobljeno masko vozila s kromirano obrobo na pokrovu motorja in atraktivno oblikovane žaromete. Največja sprememba je vidna na spodnjem delu odbijača, kjer so sedaj prezračevalne reže nameščene nižje. Japonski proizvajalec vozil je zaenkrat v javnost poslal le eno fotografijo, a je po videzu stebrička C očitno, da so ohranili prvoten videz tudi pri zadku. Večje spremembe so bolj očitne v primerjavi z bratskim konceptom QX30, s katerim si Q30 deli arhitekturo. Slednji je bolj ”pomehkužen” in vsakdanji, še posebej je to očitno zaradi izrazito manjših zračnih odprtin.

Q30 bodo začeli izdelovati v zadnjih mesecih letošnjega leta v obratu Sunderland v Veliki Britaniji, v prodajne salone pa bo zapeljal v zadnjih dneh leta. ”Povsem novi Q30 predstavlja ključno konceptno vozilo, razvito za kupce, ki iščejo urbano individualnost. Dinamične vozne lastnosti zagotavljajo tipično Infinitijevo samozavest in odzivno delovanje, kot tudi odlično vožnjo in vozne lastnosti. Izoblikovana zunanjost in izrazna notranjost pripeljeta atraktiven dizajn iz zunanjosti v potniško kabino,” so zapisali v izjavi.

Infiniti ni dodal nobenih drugih informacij, vendar oznaka 2.2d kaže na povezanost z Mercedes-Benzom in njihovim 2,2-litrskim dizelskim štirivaljnikom s 125 kilovati ter 400 njutnmetri navora.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Infiniti.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nemški študentje z idejo za samodejno zaporo avtomobilskih vrat
Mercedes-Benz še naprej razkriva AMG C63 Coupe