Novice

Pri Nissanu so izdelali milijonti Juke

V Nissanovi tovarni v Sunderlandu so po osmih letih od zagona proizvodnje izdelali milijonti primerek modela Nissan Juke.

Nissan Juke je eden od štirih modelov, ki jih proizvajajo v Sunderlandu. S preseženim mejnikom milijona izdelanih enot uspešno sledi prav tako priljubljenemu modelu Qashqai. Številka en milijon zajema tudi primerke vrhunske športne različice Juke Nismo, ki so jo v tem obratu pričeli proizvajati v letu 2012.

Milijonti primerek Nisan Juka so izdelali s paketom opreme Tekna v odtenku modre barve Vivid Blue, ki je novost v barvni paleti.

Ob tej priložnosti je Kevin Fitzpatrick, višji podpredsednik oddelka za proizvodnjo, upravljanje dobavne verige in nabavo pri Nissan Europe dejal, da je doseči mejnik milijon vozil neverjeten dosežek za vsak model ter dodal, da so z Jukeom ustvarili popolnoma nov segment in na trg prinesli nov, prepoznaven videz, ki je do zdaj osvojil milijon kupcev in še vedno ostaja vodilni model v tem segmentu.

Nissan Juke sledi kolesnicam večjega Qashqaija, ki so ga pričeli izdelovati v letu 2006 in do sedaj sestavili že več kot tri milijone vozil. Milijonski mejnik sta presegla še modela Micra (2,4 milijona) in Primera (1,5 milijona).

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Na festivalu hitrosti v Goodwoodu ne padajo le hitrostni rekordi
Trgovinski dogovor za cenejše japonske avtomobile in dele