Novice

V Ženevi tudi ruski Aurus z limuzinskim Senatom

Bentley in Rolls-Royce sta renomirani znamki luksuznih limuzin ter po novem tudi terencev. Ruski Aurus je zahodnemu delu Evrope in nenazadnje tudi celemu svetu postavila na avtomobilski zemljevid šele inavguracija Vladimirja Putina lansko leto. Ta dogodek pri proizvajalcu nedvomno s pridom izrabljajo za promocijo svojih luksuznih limuzin.

Vse kaže, da si Rusi obetajo še kaj več kot samo kupcev domačega ruskega trga, saj so pripeljali svoja glavna modela Senat Limousine in Senat v švicarsko Ženevo.

Prvi je kar 6,63 metra dolga oklepljena predsedniška limuzina s 4,3-metrsko medosno razdaljo. Podatka, s katerima prekaša tudi aktualni podaljšani Rolls-Roycea Phantome in tudi zdaj že stari Mercedes-Benzov Maybach 62.

Senat je od večjega brata s 5,63 metra bistveno krajši, a je istočasno še vedno večji od večine današnjih nemških limuzin tipa A8, serija 7 ali razred S. Tudi njegova medosna razdalja z 3,3 metri nadvlada omenjeno trojico.

Medtem ko oblikovno težko drži stik s predstavniki zahodnega sveta, je v kabini vzdušje po zaslugi obilice usnja, kroma, lesa in drugih žlahtnih materialov povsem na ravni prestižnih nemških in tudi britanskih tekmecev.

Sodobnost gradnje obeh zaznamuje digitalni zaslon namesto merilnikov in osrednji visokoločljivi zaslon večopravilnega sistema. Za petične kupce sta na voljo primerna zaslona za potnike na zadnji klopi. Po vzoru njemu podobnih ponudnikov z Zahoda tudi Rusi ponujajo možnost izdatne personifikacije notranjosti avta.

Oba motorizira hibridiziran V8 bencinar nazivne moči 440 kW (598 KM) in 880 Nm navora. Manjši Senat pospeši z njim do sto v približno šestih sekundah, predsedniški in bistveno težji Limo pa rabi za enak podvig približno devet sekund.

Aurus trenutno sprejma prednaročila in obenem sporoča, da je njihova proizvodna kapaciteta trenutno še zelo omejena. Zagotavljajo pa, da bodo proti koncu prihodnjega leta odprli dodatne proizvodne zmogljivosti v Tatarstanu, s katerimi naj bi povečali kapaciteto na skupno 5.000 vozil letno.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com in Aurus.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "V Ženevi tudi ruski Aurus z limuzinskim Senatom"


5 leta 1 mesec nazaj

Najbolj všeč pri tem ruskem rollsu so mi tiste dodatne blazinice na zadnjih sedežih. Manjkajo samo še čipkasti prtički na mizicah. In kakšna ikonca v kotu.

 
Lagonda kot prihodnost prestiža
Arcfox ECF je nov koncept športnega terenca kitajskega porekla