Novice

Audijev koncept TT Offroad napoveduje novi Q4

Audi je potrdil, da bo leta 2019 na evropske ceste zapeljal novi športni terenec Q4, ki bo iskal svoje mesto v najhitreje rastočem avtomobilskem segmentu v Evropi.

Športni terenec s kupejevskimi oblikovnimi elementi se bo zoperstavil BMW-ju X2 in Range Roverju Evoque. ”Pred temi leti smo ponudili vpogled v to vozilo s študijo Audi TT Offroad,” je dejal Rupert Stadler, izvršni predsednik Audija, na letni konferenci, kjer razkrivajo poslovne rezultate prejšnjega leta.

Audi Q4 bo predstavljal nišni del ponudbe ter bo, kot to napoveduje že njegovo ime, dimenzijsko pozicioniran med prodajno uspešnima modeloma Q3 in Q5. Številne vizualne rešitve si bo sposodil pri konceptu TT Ofroad, ki so ga predstavili leta 2014 na avtomobilskem salonu v Pekingu. S konceptom so združili športnost kupeja z vsakodnevno privlačnostjo in uporabnostjo športnega terenca.

Nemški proizvajalec že nekaj časa napoveduje prevetritev svoje modelne palete, ki bo v naslednjih letih prinesla dva nova modela. Poleg omenjenega Q4 bodo od leta 2018 naprej kupce prepričevali še z novim paradnim športnim terencem Q8. Na področju električnih vozil nameravajo v začetni fazi do leta 2020 predstaviti tri nove modele.

Še letos naj bi predstavili tudi šest novih modelov z oznako RS, med njimi RS4 Avant, premierno RS5 Sportback ter RS5 kabriolet. Prav tako naj bi v letošnjem letu pripravili novo generacijo A8, naslednje leto pa novi A7. V prodajnih salonih je trenutno najbolj sveža nedavno predstavljena družina modelov A5.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mazdini modeli kmalu z integracijo Apple CarPlay in Android Auto
Nissan zapušča glavni oblikovalec Nakamura