Novice

Audijeva terenska družina bo bogatejša za nov model Q2

Naslednje leto bo Audi, poleg Q5, v prodajne salone pripeljal še povsem nov mali Q2.

Audi še ni razkril podrobnih načrtov, toda že dlje časa se šušlja, da bo družino športnih terencev Q dopolnil nov manjši član. Nemški proizvajalec vozil je že potrdil prihod modela Q8, ki bo pozicioniran nad Q7, zdaj pa je napovedal še najmanjšega člana te družine. Q1 oziroma Q2, ime še ni uradno razkrito, bo slonel na MQB arhitekturi.

Do leta 2018 bo na ceste zapeljal še električni športni terenec, svoj navdih bo iskal v nedavno predstavljenem konceptu e-tron Quattro in bo najverjetneje nosil oznako Q6. Audi se je pohvalil, da bo do leta 2020 razširil svojo modelno ponudbo na 60 različnih vozil, zato je to le začetek modelne ofenzive.

”Znaten delež naše naložbe je seveda usmerjen v področje alternativnih pogonskih sklopov,” je dejal izvršni predsednik Audija, Rupert Stadler. Tako kot sestrska znamka Volkswagen, se tudi Audi usmerja v elektrifikacijo, saj so zaradi emisijskega škandala utrpeli velike izgube in želijo z novo usmeritvijo spremeniti javno mnenje o celotni skupini. V naslednjem letu bo podjetje zaposlilo strokovnjake s področja alternativnih pogonov, lahke konstrukcije in informativnih tehnologij, ki bodo sodelovali pri razvoju vozil prihodnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW s potniško kabino prihodnosti
Ameriški raziskovalci so razvili kovino prihodnosti

Več vsebin

Predstavitve

Audi Q3: slovenska predstavitev

Novice

Še druga prenova za Audi Q3

Novice

Zgodba o uspehu se nadaljuje – novi Audi Q3

Novice

Audi se je v poslu z FCA dokopal do oznak Q2 in Q4

Testi

Audi Q3 2.0 TDI Quattro – Uresničenje Steppenwolfa

Novice

Audijeva terenska družina bo bogatejša za nov model Q2

Predstavitve

Audi Q7: slovenska predstavitev

Novice

Audi bo razširil ponudbo s prestižnim terencem Q8