Novice

Stellantis in Foxconn združujeta moči

V okviru sodelovanja nameravajo osnovati skupno podjetje, ki se bo ukvarjalo z razvojem digitalnih sistemov instrumentnih plošč in tehnologij, namenjenih povezljivosti.

Stellantis in tajvansko tehnološko podjetje Foxconn, znano predvsem po proizvodnji mobilnih telefonov Apple, nameravata osnovati skupno podjetje. Novo podjetje naj bi se imenovalo Mobile Drive in bo pokrivalo področje digitalnih tehnologij, namenjenih uporabi v notranjosti avtomobila. V okviru skupnega podjetja bo potekal razvoj digitalnih instrumentnih plošč, povezanih multimedijsko-informacijskih sistemov, sistemov telematike ter tehnologij povezljivosti, vključno z najnovejšimi različicami povezljivosti 5G. Uporabnikom njihovih tehnologij bo na voljo tudi širok nabor storitev v oblaku ter aplikacij, ki bodo temeljile na uporabi umetne inteligence.

Predstavniki podjetij Stellantis in Foxconn prednosti sodelovanja vidijo predvsem v kombinaciji znanja in izkušenj Stellantisovih strokovnjakov z avtomobilskega področja in strokovnega znanja inženirjev podjetja Foxconn na področju strojne in programske opreme širokega spektra sistemov povezljivosti. Po besedah Carlosa Tavaresa, izvršnega direktorja podjetja Stellantis, pri novih modelih, poleg videza in inovativnih tehnologij, v vedno večji meri postaja pomemben tudi nabor različnih funkcionalnosti, ki omogočajo kar najboljšo uporabniško izkušnjo.

Za podjetje Foxconn to sicer ni prvo sodelovanje z avtomobilsko industrijo, saj so že preteklo leto sklenili dogovor z avtomobilskim proizvajalcem Fiat Chrysler Automobiles, eno od sedanjih znamk podjetja Stellantis. Skupaj so na lanskem sejmu zabavne elektronike CES predstavili koncept električnega avtomobila Airflow Vision, sodelovanje pa naj bi v okviru skupnega podjetja potekalo tudi pri proizvodnji električnih avtomobilov za kitajski trg, vendar so aktivnosti na tem področju trenutno obstale zaradi združitve skupin FCA in PSA v skupno podjetje Stellantis v začetku letošnjega leta.

Sedež podjetja Mobile Drive bo na Nizozemskem, kjer ima svoj sedež tudi Stellantis, obe podjetji pa v partnerstvo vstopata enakopravno, saj bo lastništvo porazdeljeno v razmerju 50:50. Kljub partnerstvu si bo podjetje Mobile Drive moralo izboriti svoj delež trga tudi med znamkami skupine Stellantis, svoje izdelke pa bodo lahko ponujali tudi ostalim avtomobilskim proizvajalcem.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Stellantis, Foxconn.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Do leta 2027 naj bi bila cena električnih vozil že nižja od klasično gnanih
Prihajajoči Mercedes-AMG SL ima novo osnovo