Novice

Edison Motors prevzema korejski SsangYong

Po viharnem obdobju znamke SsangYong na finančnem področju, ko je bil pod vprašajem celo obstoj podjetja, se jim zdaj morda končno obetajo boljši časi.

Korejski avtomobilski proizvajalec SsangYong je zašel v finančne težave, potem ko so se pri podjetju Mahindra & Mahindra, ki ima v lasti njihov tričetrtinski delež, odločili, da zaradi zagotavljanja lastne eksistence na nameravajo več financirati dolgov hčerinskega podjetja.

V postopku prisilne poravnave naj bi se za nakup SsangYonga zanimali v dveh konzorcijih pod vodstvom podjetij Edison Motors ter Electrical Life Business and Technology (EL B&T) in pri podjetju INDI EV Inc. iz Kalifornije. Konzorcij pod vodstvom podjetja Electrical Life Business and Technology naj bi zaradi nepopolne dokumentacije že kmalu izločili, za nakup korejske znamke pa naj bi sodišče izbralo konzorcij pod vodstvom Edison Motors, ki si je že na začetku postopka izboril status perspektivnega kupca. Za podjetje SsangYong naj bi odšteli približno 223 milijonov evrov.

Podjetje Edison Motors se  ukvarja s proizvodnjo električnih tovornih vozil in avtobusov, njihov cilj pa naj bi bil postati pomemben član svetovne industrije električnih vozil. S svojimi izdelki se želijo postaviti ob bok znanim proizvajalcem, kot sta Tesla in Mercedes ali pa celo preseči njune okvirje.

Kmalu naj bi razkrili prestižni električni model Smart S, ki bo predstavljal rivala Mercedesu EQS in Teslinemu modelu S. Poganjal naj bi ga sklop s tremi električnimi motorji skupne moči 480 kW (654 KM) v kombinaciji z baterijskim paketom kapacitete 100 kWh. Omogočal naj bi preko 800 km dosega z enim polnjenjem, iz mirovanja do 100 km/h pa naj bi pospešil v manj kot dveh sekundah in pol. Pripravljajo še modela Smart E (ki naj bi se postavil ob bok Mercedesu EQE) in Smart A (ki bo predstavljal konkurenco Teslinemu modelu 3 in električnemu Chevroletu Bolt), v fazi načrtovanja pa naj bi bil tudi električni križanec Smart  X.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: SSangYong.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo predstavil finančni okvir prvega nastopa na borzi
Toyota Mirai z novim rekordom