Novice

SsangYong pred menjavo lastnika

Predstavniki indijskega podjetja Mahindra & Mahindra, ki si lasti tričetrtinski delež podjetja SsangYong, razmišljajo o prodaji lastniškega deleža korejskega avtomobilskega proizvajalca.

Potem ko so pri indijskem avtomobilskem proizvajalcu Mahindra v aprilu pričeli z omejevanjem finančne podpore korejskemu proizvajalcu športnih križancev, sedaj resno razmišljajo o prodaji svojega deleža korejskega podjetja, ki je vse bolj zadolženo. V obdobju med letošnjim januarjem in marcem je SsangYong zabeležil že trinajsto zaporedno četrtletje z izgubo, s padcem prodaje pa so se ubadali že pred pričetkom pandemije koronavirusa.

Za preverjanje stanja na trgu in interesa morebitnih kupcev naj bi pri SsangYongu izbrali podjetje Samsung Securities, ki se ukvarja z upravljanjem premoženja. Samsung Securities naj bi v sodelovanju s partnerskim podjetjem Rothschild iskal morebitne kupce, vendar zaenkrat nobena od vpletenih strani še ni potrdila teh informacij.

Vrednost deleža, ki ga ima v lasti indijska Mahindra naj bi ob koncu petkovega trgovanja znašala slabih 275 milijonov ameriških dolarjev (250 milijonov evrov). Vrednost delnic podjetja SsangYong je namreč zrasla za 30 odstotkov, potem ko so južnokorejski mediji objavili novico iz neimenovanih virov, da se za nakup deleža v lasti Mahindre zanimata kitajska avtomobilska proizvajalca Geely in BYD. Predstavniki podjetja Geely naj bi že zanikali interes za nakup deleža v Ssangyongu, medtem ko predstavniki kitajskega podjetja BYD, ki se ukvarja s proizvodnjo električnih avtomobilov, zaenkrat ne podajajo komentarjev.

Avtomobilzem.com (Vir: Autoblog. Foto: SsangYong.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prestrukturiranje in odpuščanja tudi v BMW
Volkswagnov center mobilne prihodnosti