Novice

Električni pogon za oživitev klasičnih hroščev

Pri oddelku Volkwagen Group Components so s partnerskim podjetjem eClassics pripravil električni pogonski sklop za vgradnjo v legendarne klasične modele hroščev.

Za predelavo, ki jo je izvedlo podjetje eClassics, naj bi uporabili električni pogonski sklop iz modela Volkswagen e-Up, ki ga sestavljata enostopenjski menjalnik in električni motor z močjo 60 kW (82 KM), medtem ko električno energijo zagotavlja baterijski paket s kapaciteto 36,8 kWh, nameščen na spodnjem delu vozila. Kljub večji masi elektrificirani hrošč iz mirovanja doseže 50 km/h v kratkih štirih sekundah, 80 km/h v nekaj manj kot osmih sekundah, najvišja dosežena hitrost pa je 150 km/h. Z napolnjenimi akumulatorji naj bi bilo možno prevoziti do 200 km, glede na to, da vgrajena tehnologija podpira polnjenje z večjimi tokovi, pa naj bi že ena ura polnjenja na hitrih polnilnicah zadostovala za razdaljo 150 km.

V primerjavi z originalno izvedenko z bencinskim motorjem je elektrificirana različica znatno zmogljivejša, zaradi povečane mase, ki pri tako predelanem vozilu znaša 1.280 kg, pa so bile potrebne tudi manjše spremembe ter ojačitev podvozja in zavornega sistema.

Po besedah Thomasa Schmalla, člana upravnega odbora oddelka Volkwagen Group Components, naj bi elektrificirani hrošč združeval šarm klasičnega avtomobila in tehnologijo mobilnosti za prihodnost, na osnovi tega koncepta pa naj bi bilo možno pripraviti tudi nadgradnje ostalih klasičnih modelov. Trenutno že pripravljajo električno platformo, namenjeno klasičnemu Transporterju, razmišljajo pa tudi o elektrifikaciji modela Porsche 356 ter možnosti uporabe njihove električne platforme MEB v tovrstne namene.

Koncept bo predstavljen na letošnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz Vision EQS je električni bodoči razred S
Alpine se želi z A110 Rally vrniti na stara pota slave