Novice

Ford Bronco prihaja v evropske prodajne salone

Ameriška znamka je predstavila prve podrobnosti legendarnega športnega terenca, ki naj bi bil v omejenih količinah namenjen evropskim kupcem.

Ford izpolnjuje obljubo lanskega poletja, ko so razkrili, da bo tudi evropskim kupcem – sicer le v omejenih količinah – na voljo ponovno obujen model Bronco.

Ford Bronco bo v Evropi na voljo v različicah Outer Banks in Badlands, ki bosta prepoznavni po specifičnem videzu zunanjosti in notranjosti. Bistvo navdiha za novo generacijo ikoničnega modela je seveda predstavljal original, ki so ga prvič uvedli leta 1966, medtem ko sta za stik s sodobnimi časi poskrbeli zasnovi poltovornjaka serije F in Forda Mustanga. Različica Outer Banks bo na voljo z 18-palčnimi platišči in pnevmatikami Bridgestone, medtem ko bo različica Badlands prepoznavna po 17-palčnih platiščih in pnevmatikah znamke BF-Goodrich.

Vse modele, namenjene evropskim kupcem, bo poganjal 2,7-litrski bencinski šestvaljnik (V6) EcoBoost z 246 kW (335 KM) moči in 563 Nm navora, ki bo povezan z 10-stopenjsko avtomatiko in štirikolesnim pogonom. Različica Badlands dobiva zmogljivejši sistem štirikolesnega pogona z močnejšimi osmi, elektronsko zaporo ter elektromehanskim dvostopenjskim samodejnim preklopom med dvokolesnim in štirikolesnim pogonom.

V notranjosti nove generacije modela Bronco so Fordovi inženirji združili tradicionalno zasnovo s sodobno digitalno armaturno ploščo in osrednjim 12-palčnim zaslonom informacijsko-multimedijskega sistema Sync4. Ta med drugim omogoča prikaz 360-stopinjske kamere, na voljo pa bodo še ogrevani sprednji sedeži in zvočni sistem B&O z desetimi zvočniki. Vozniku bo v pomoč tudi široka paleta asistenčnih sistemov.

Proizvodnja bo potekala v tovarni Wayne v Michiganu, točnega datuma pričetka prodaje in cen za evropski trg pa zaenkrat še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen s konceptom ID. 2all obljublja dostopen model pod 25 tisoč evri
Razlogi, da Porsche verjame v sintetična goriva