Novice

Ford in Volkswagen poglabljata sodelovanje

Sodelovanje naj bi bilo usmerjeno tudi v nadaljni razvoj sistemov avtonomne vožnje, elektrifikacije ter izboljšane podpore uporabnikom.

Oba avtomobilska proizvajalca naj bi v podjetju Argo AI, ki se ukvarja razvojem in izdelavo platforme, namenjene avtonomni vožnji, imela delež v vrednosti preko sedmih milijard ameriških dolarjev, ki naj bi jima omogočil neodvisno uporabo avtonomnih tehnologij podjetja Argo AI v globalnem merilu.

Argo AI naj bi z novima partnerjema obenem razširil domet svoje ponudbe na globalne trge. Volkswagen naj bi, poleg denarnega vložka in delnega odkupa deleža Forda v ameriškem tehnološkem podjetju, prispeval tudi svoje  podjetje AID (Autonomous Intelligent Driving), ki naj bi z 200 zaposlenimi in sedežem v bavarski prestolnici München postalo evropska baza podjetja Argo AI.

Ford naj bi bilo tudi prvo avtomobilsko podjetje z dostopom do uporabe Volkswagnove električne platforme MEB. Na njeni osnovi načrtujejo izdelavo 600.000 električnih vozil, s prodajo katerih naj bi pričeli v letu 2023, namenjeni pa naj bi bili predvsem trgom na področju Evrope.  S tem naj bi še naprej sledili svoji evropski strategiji, ki naj bi temeljila na ponudbi vseh segmentov vozil.

Obenem naj bi pri Fordu pričeli z razvojem poltovornjaka srednje velikosti, ki bi ga kasneje proizvajali in prodajali pod obema znamkama, s prodajo pa naj bi pričeli v letu 2022. Sodelovanje z Volkswagnom naj bi razširili tudi na področju lahkih gospodarskih vozil. Ford naj bi prevzel segment večjih kombiniranih vozil, medtem ko naj bi Volkswagen razvijal in proizvajal manjša kombinirana vozila, namenjena predvsem uporabi v mestih. S tem naj bi skupno razširila že sedaj obsežno ponudbo tovrstnega segmenta vozil, ki trenutno obsega družino lahkih gospodarskih vozil Transit in poltovornjakov Ranger pri Fordu ter Volkswagnovo ponudbo lahkih gospodarskih vozil Transporter in Caddy ter poltovornjaka Amarok pri Volkswagnu.

Avtomobilizem.com  (Vir: Volkswagen.  Foto: Volkswagen, Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pobegli detajli notranjosti Volkswagna ID.3
Hyundai CVVD za prihodnost motorjev z notranjim zgorevanjem