Novice

Ford Mustang California Special prvič v Evropi

Na voljo je izključno kot kabriolet z zložljivo platneno streho

Za Mustangu primerno križarjenje skrbi bencinski motor V8 s 450 KM, prepoznavnost pa je zagotovljena z edinstvenimi oznakami, izbranimi detajli, 19-palčnimi platišči iz zlitine in posebnimi nalepkami California Special. Fordov bencinski motor V8 s 450 KM priskrbi moč za lahkotno križarjenje, medtem ko za serijsko udobje posebne izvedenke skrbijo ogrevana in hlajena sprednja sedeža, 12-palčna prilagodljiva instrumentna plošča in povezljivost sistema Sync 3.

Matthias Tonn, Mustangov glavni programski inženir pri Fordu Evropa, je povedal: “California Special predstavlja ogromen del Mustangove zapuščine v Ameriki in simbolizira veliko tega, kar simbolizira Mustang: veselje do vožnje in svobodo odprtih cest. Ti ideali enako močno nagovarjajo tudi ljubitelje vožnje v Evropi, zato je skrajni čas, da tudi tukajšnje stranke doživijo edinstveno mešanico sloga, zmogljivosti in užitka v vožnji.”

Izvirna različica California Special, ki jo je navdahnil prototip kupeja Shelby GT ‘notchback’ iz leta 1967, je imela zatemnjeno rešetko hladilnika, meglenke in stranske dirkaške črte, ki so se končale pred novimi zadnjimi stranskimi odprtinami za zajem zraka, ter spojler, ki ga je navdihnil Shelby. Pri Fordu so bili navdušeni, zato so leta 1968 v proizvodnjo uvrstili omejeno število modelov California Special.

Najnovejša interpretacija odraža poteze izvirnika s sprednjo masko v obliki satovja ebenovinasto črne barve, oznako GT/CS v barvi Race Red ter spodnjimi stranskimi črtami v črni, rdeči in sivi barvi. Črte z logotipi GT/CS potekajo od sprednjih do zadnjih blatnikov in imajo skrit napis California Special, ki je pri šibki svetlobi skoraj neviden, pri močnejši sončni svetlobi pa postane veliko bolj opazen. Med devetimi zunanjimi barvami bodo kupci lahko izbrali tudi značilni modro Grabber in oranžno Cyber, ki kontrastno dopolnjujeta črno streho – ta se zloži in v osmih sekundah profil kupeja spremeni v eleganten kabriolet.

V kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom s tehnologijo uskladitve števila vrtljajev model pospeši od 0 do 100 km/h v 4,8 sekunde, medtem ko 10-stopenjski samodejni menjalnik omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v 4,5 sekunde ter omogoča izbiro prednastavljenega voznega načina (Normal, Sport, Track, Snow/Wet, Good Neighbour). Prenos moči na podlago in oprijem v ovinkih izboljšujeta serijski diferencial z omejenim zdrsom in opcijski sistem vzmetenja MagneRide.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo preizkuša brezžično polnjenje električnih avtomobilov
Austral je križanec Renaultovega novega vala