Novice

Ford se z modelom GT Heritage Edition vrača v leto 1966

Ford je za vse ljubitelje eksotike pripravil omejeno serijo modela GT, ki je posvečen znameniti dirki 24 ur Le Mansa in nosi pomenljivo ime – ’66 Heritage Edition.

Fordov vroči superšportnik GT je do danes prepričal že 6.500 kupcev, ki so položili kupnino še pred začetkom proizvodnje. Zdaj je Ford čakanje začinil z novo posebno različico, ki bo na voljo že v prvem letu proizvodnje in so jo poimenovali ’66 Heritage Edition.

Kot ste morda že uganili, se ameriški proizvajalec z njim želi pokloniti dirkalniku GT40 mk2, ki je leta 1966 zmagal na znameniti dirki 24 ur Le Mansa. Od njega si je sposodil prepoznavno črno sivo barvno kombinacijo s sivimi črtami in številko 2. Poleg unikatne barvne kombinacije, so pri Fordu nanj nataknili posebna 20-palčna platišča v zlatem odtenku, ki pripomorejo k moderni interpretaciji ikoničnega dirkalnika.

Nekaj sprememb, po katerih se ’66 Heritage Edition razlikuje od običajne različice, je tudi v potniški kabini. Med najbolj opaznimi so sedeži:. školjka iz ogljikovih vlaken je oddeta v usnje in obdana z unikatnimi šivi. Usnje je nameščeno tudi na armaturno ploščo, stebriček A in senčnike. Z letnikom 1966 ga povezujejo še unikatno oblečen volanski obroč in posebni varnostni pasovi. Med manjše spremembe sodi serijska ploščica, nekateri grafični elementi s številko 2 in izpostavljeni deli iz ogljikovih vlaken.

Pri Fordu so potrdili, da bo posebna različica na voljo globalno v prihodnjem letu.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mitsubishi za Pariz najavlja nov hibridni koncept
Novi Fiat 500 Riva je najmanjša jahta na svetu