Novice

Mazda z novimi načrti nekoliko pospešuje elektrifikacijo

Japonski avtomobilski proizvajalec načrte za prihodnost dodatno prilagaja rastočemu trendu elektrifikacije.

Pri Mazdi naj bi v skladu z delno prilagojenim srednjeročnim načrtom nekoliko okrepili svojo prisotnost na trgu električnih vozil, vendar spremembe zaenkrat še ne najavljajo dramatičnega preobrata v to smer.

V skladu z novo postavljenimi cilji naj bi do leta 2030 četrtino njihove globalne prodaje predstavljala električna vozila, kar je precej manj v primerjavi z načrti nekaterih drugih proizvajalcev. Tudi pri Mazdi naj bi se v prihodnje namesto na povečanje količine prodanih vozil osredotočali predvsem na povečanje marž in dodane vrednosti. Do konca fiskalnega leta 2026 naj bi število prodanih vozil naraslo na 1,8 milijona na globalni ravni, iz česar lahko sklepamo, da bo do leta 2030 na cestah nekje okrog 450.000 električnih avtomobilov te japonske znamke.

Poleg  pričetka gradnje novega proizvodnega obrata, ki je zamujala zaradi težav v dobavnih verigah in vojne v Ukrajini, nameravajo še v tem fiskalnem letu ponovno obuditi tudi pogonski sklop z rotacijskim motorjem. Z njegovo proizvodnjo naj bi pričeli v začetku prihodnjega leta, s prodajo prvih modelov s tovrstnim motorjem pa naj bi na evropskem trgu pričeli že kmalu zatem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Geelyeva električna znamka Zeekr kmalu pričenja s prodajo v Evropi
Dodaten pogonski sklop za Citroën C5 Aircross