Novice

Po notranjosti še zunanjost Volva EX-90

Volvo še naprej dviguje temperaturo pred skorajšnjim razkritjem novega EX90, tokrat z razkritjem posameznih podrobnosti njegove zunanjosti.

Prihajajoči električni paradni konj švedske znamke, podobno kot ostali njihovi modeli, predstavlja optimalno ravnovesje oblike, funkcionalnosti ter varnosti in najsodobnejših tehnologij. Glede na predstavljeno je njegov elegantni videz zasnovan s ciljem povečanja učinkovitosti – kar ob električnem pogonskem sklopu seveda pomeni tudi dobre aerodinamične lastnosti. Kot razkrivajo pri Volvu, aerodinamični količnik novega EX90 znaša 0.29, za kar poleg skrbno načrtovanih linij poskrbijo tudi potopne ročice na vratih in zasnova platišč.

Ob številnih asistenčnih sistemih bo v novem EX90 avtonomno vožnjo omogočala tudi tehnologija lidar, tipala sistema pa je oblikovalcem in inženirjem švedske znamke uspelo namestiti na način, ki poudari tehnološko dovršenost avtomobila a obenem ne  omejuje delovanja. Kot je znano, bo v prihajajočem modelu že standardno na voljo tehnologija, ki bo omogočala samodejno vožnjo, a vsaj ob začetku prodaje še ne bo aktivirana. Trenutno sicer še poteka razvoj in testiranje sistema Ride Pilot, ki naj bi ob določenih pogojih in na izbranih avtocestnih odsekih že omogočal avtonomno vožnjo, pri kateri se bo lahko voznik posvetil počitku ali drugim aktivnostim.

Razkritje novega EX90 bo 9. novembra v Stockholmu, prvi modeli pa naj bi prišli v prodajne salone tekom prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Volvo, Motor Authority. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvi koncept kitajskega podjetja BeyonCa
Geelyeva električna znamka Zeekr kmalu pričenja s prodajo v Evropi