Novice

Genesisove zaveze za trajnosten razvoj

Premijska korejska znamka je predstavila načrte za prihodnost, ki vključujejo prehod k popolni elektrifikaciji in zmanjševanje negativnih vplivov na okolje v proizvodnih procesih.

Ob predstavitvi strategije za prihodnost so predstavniki znamke Genesis napovedali paleto popolnoma električnih vozil do leta 2025, do leta 2030 naj bi bila vsa vozila iz njihove ponudbe brez lokalnih emisij, pet let kasneje pa naj bi postali ogljično nevtralni.

Poleg razvoja in izdelave baterijsko gnanih električnih avtomobilov poteka tudi razvoj nove tehnologije sistemov z gorivnimi celicami, ki naj bi bile učinkovitejše od sedanjih. Za dosego zadanih ciljev naj bi njihovo ponudbo v prihodnosti predstavljalo 8 električnih modelov, njihova prodaja pa naj bi po trenutnih načrtih dosegla 400.000 enot letno.

V predstavitvenem spotu so razkrili prve obrise novih električnih modelov, ki so zasnovani v skladu z aktualnimi oblikovalskimi smernicami znamke, med njimi pa naj bi bila tudi produkcijska različica koncepta Genesis X. V paleti njihovih modelov prihodnosti naj bi bila dva limuzinska modela, karavanski model v slogu zasnove shooting brake ter športni križanci različnih segmentov, vendar med njimi ni videti pred kratkim predstavljenega križanca GV60. V sklopu predstavitve omenjajo še model brez stebrička B z zadnjimi vrati, ki se odpirajo v nasprotni smeri, poleg inovativnega sistema klimatizacije pa napovedujejo še zvočni sistem visoke kvalitete, ki naj bi vozniku in potnikom pričaral vzdušje koncertnega odra.

Tranzicijo k ogljični nevtralnosti, ki naj bi jo uresničili do leta 2035, naj bi dosegli s prenovo vseh procesov in uporabo okolju prijaznih materialov ter zelenih energijskih virov, ki naj bi jih postopoma implementirali v vseh svojih proizvodnih obratih in poslovalnicah.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Genesis. Foto: Genesis.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept Audi Grand Sphere je izjemen korak v prihodnost
Renault je razkril novi Mégane E-Tech Electric