Novice

GranTurismo bo prvi električni predstavnik znamke Maserati

Znamka je razkrila prve obrise nove generacije modela GranTurismo, ki kot njihov prvi popolnoma električni model nastaja v okviru strategije Folgore.

Proizvajalec prestižnih športnih avtomobilov Maserati postaja prvi italijanski proizvajalec tega segmenta, ki začenja s proizvodnjo baterijsko gnanih električnih modelov. Strategijo elektrifikacije Folgore so predstavili v letu 2020 na dogodku MMXX: Time to be Audacious, na katerem so najavili preobrazbo znamke, ki je omogočila začetek novega električnega obdobja in bližnji tržni nastop njihove električne družine Folgore. Pri zasnovi električnih modelov Folgore so pri znamki Maserati v ospredje postavili zahteve in potrebe kupcev, ki jim želijo ponuditi avto po njihovi meri in jim tudi v električni obliki zagotoviti vrhunske zmogljivosti.

Električni GranTurismo prihaja kot kupe s sedežno razporeditvijo 2+2 ter je zasnovan v skladu z gensko zasnovo in zadnjimi oblikovalskimi smernicami italijanske znamke. Pri sestavi njihovega prvega električnega modela, ki prihaja na trg v letu 2023, so uporabili najsodobnejše tehnologije, ki izvirajo iz rešitev, uporabljenih pri dirkalnikih Formule E. Novi električni modeli bodo ob elegantnih linijah kupcem nudili izjemne zmogljivosti in udobje, do leta 2025 pa naj bi vsi njihovi modeli dobili tudi električno različico. Glede na napovedi bi lahko bil novi električni model med najbolj zmogljivimi modeli znamke Maserati, saj naj bi električni pogonski sklop ponujal preko 650 KM, 100 km/h pa naj bi iz mirovanja dosegel v približno dveh sekundah in pol.

V skladu z nedavno predstavljeno Stellantisovo strategijo Dare Forward 2030 tudi pri Maseratiju načrtujejo, da bo do leta 2030 njihova prodajna paleta popolnoma električna. Kot zatrjujejo predstavniki znamke, bosta razvoj in proizvodnja potekala izključno v Italiji, uporabljene tehnologije pa bodo še v naprej v skladu z visokimi standardi. Po predstavitvi električnega modela GranTurismo prihodnje leto naj bi sledila še električna različica športnega terenca Grecale, do leta 2025 pa naj bi predstavili še električne različice modelov MC20 in Quattroporte ter športnega terenca Levante.

Avtomobilizem.com (Vir: Maserati, Carscoops.  Foto: Maserati.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi A6 Avant e-tron kot sanjski karavan električne prihodnosti
Porsche 718 Boxter in Cayman bosta kmalu električna