Novice

Porsche 718 Boxter in Cayman bosta kmalu električna

Predstavniki nemške znamke naj bi potrdili, da bosta električni različici sedanjih modelov 718 s sredinsko nameščenim motorjem na voljo nekje na sredini desetletja.

Pri znamki Porsche nadaljujejo pot elektrifikacije, ki jo je uspešno začel njihov prvi električni model Taycan. Končno so potrdili govorice, da bosta elektrifikacije deležna tudi modela 718 Boxter in 718 Cayman, ki ju poganja sredinsko nameščen bencinski motor. Točnega datuma prihoda na trg sicer še ne razkrivajo, okvirno pa naj bi bila električna naslednika aktualnih modelov na voljo okrog leta 2025, kar časovno sovpada z zaostritvijo okoljske zakonodaje in uvajanjem normativov Euro 7. Posledično dobršen del modelov z bencinskim ali dizelskim motorjem ne bo več ustrezal strožjim okoljskim predpisom, verjetno pa tudi zaradi tega pri Porscheju za takrat napovedujejo konec prodaje bencinsko gnane različice modela Macan.

Prvi vpogled v prihodnost njihovih dvosedežnih športnih avtomobilov so nam pri nemški znamki ponudili preteklo leto s konceptom električno gnanega dirkalnika Mission R, ki združuje električno zmogljivost s strastjo do dirkanja. Pri zasnovi nove generacije modelov 718 naj bi uporabili tehnološke rešitve, razvite pri lani predstavljenem konceptu, a naj bi lastnosti avtomobila (za razliko od koncepta, ki je bil prvenstveno zasnovan za dirkalne steze) ustrezno prilagodili potrebam vsakdanje rabe.

Po zaenkrat še neuradnih informacijah naj bi bila nova električna modela zasnovana na namenski platformi s poudarkom na nizki masi, ki jo kljub dodatni teži komponent električnega pogona in baterij Porschejevi inženirji želijo ohraniti pod 1.650 kg. Za primerjavo – masa aktualnega modela Boxter znaša slabih 1.400 kg. Električni pogonski sklop v novi generaciji modelov 718 naj bi standardno omogočal pogon na zadnji kolesni par, opcijsko pa naj bi ponudili tudi možnost štirikolesnega pogona.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Porsche. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Porsche 718 Boxter in Cayman bosta kmalu električna"


pskoda
1 leto 6 dni nazaj

Polom. Že ko so tlačili 4 cilindre so kiksnili z tem pa

mavrica
1 leto 6 dni nazaj

Podpiram! Za občasno nedeljsko uporabo je elektrika zakon.

Blinder
1 leto 6 dni nazaj

FAIL

 
GranTurismo bo prvi električni predstavnik znamke Maserati
MB.OS bo naslednik sistema Mercedes MBUX