Novice

Hibridna tehnologija za novo generacijo Mazde CX-5

Predstavniki japonskega avtomobilskega proizvajalca so tudi uradno potrdili prihod nove generacije modela Mazda CX-5, ki naj bi bila na voljo s hibridnim pogonskim sklopom.

Mazda CX-5 si je lani na severnoameriškem trgu s 153.808 prodanimi avtomobili priborila naziv najbolje prodajanega modela te japonske znamke, sedaj pa so pri Mazdi tudi uradno potrdili prihod nove generacije. Tretjo generacijo kompaktnega križanca so najavili v dokumentu, s katerim so predstavili poslovne rezultate preteklega fiskalnega leta, na voljo pa naj bi bila s hibridnim pogonskim sklopom, ki ga razvijajo znotraj hiše. Pri slovenskem zastopniku znamke so nam potrdili, da bo CX-5 še naprej del ponudbe tudi na našem trgu.

Mazda CX-5_ (1)V ponudbi še naprej ostajata oba modela, CX-5 in CX-50

Čeprav so se ob prihodu modela CX-50 v letu 2022 pojavile špekulacije o možnosti upokojitve modela CX-5, se je izkazalo, da imata oba modela svoj krog kupcev. Mazda CX-50 je sicer kitajskim kupcem na voljo tudi s hibridnim pogonskim sklopom, ki je zasnovan na tehnologiji Toyote, v drugi polovici letošnjega leta pa naj bi možnost hibridnega pogona pri tem modelu ponudili tudi na ostalih trgih.

Zaenkrat še ni znano, ali bo nova generacija modela Mazda-5 na voljo s klasičnim hibridnim pogonskim sklopom ali pa nameravajo kupcem ponuditi priključno-hibridno različico. Vse kaže na to, da bo Mazdina ponudba v tem segmentu, ki vključuje tudi na novi platformi zasnovana modela CX-70 in CX-90, ostala bogata tudi v prihodnosti. Kitajskim kupcem naj bi že kmalu ponudili še nov model električne limuzine Mazda6, ki naj bi bil na voljo tudi kot priključni hibrid. Njihov prvi baterijsko gnan električni model, zasnovan na namenski platformi, nameravajo razkriti leta 2027, med letoma 2028 in 2030 pa naj bi predstavili celotno paleto nove generacije električnih modelov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pojasnila je želel tudi španski kralj: Seatova modelna paleta bo precej drugačna
Subaru v novo sodelovanje s Toyoto