Novice

Toyota z novimi vlaganji v razvoj avtonomnih tehnologij

Japonski avtomobilski proizvajalec naj bi nameraval kupiti oddelek za razvoj avtonomnih tehnologij ponudnika storitev mobilnosti Lyft.

Po poročanju nekaterih medijev naj bi Toyotino hčerinsko podjetje Woven Plant Holdings že potrdilo načrtovan nakup Lyftovega oddelka Level 5, ki se ukvarja z razvojem avtonomnih tehnologij. Posel naj bi bil dokončno zaključen v tretjem četrtletju letošnjega leta in bo pomenil konec štiriletnega udejstvovanja podjetja Lyft na področju razvoja avtonomnih vozil v sedanjem formatu. Po besedah Logana Greena, izvršnega direktorja podjetja Lyft, sklenjen dogovor pomeni naslednje poglavje njihovega delovanja in združuje vizijo, talent, vire in zavezanost k uveljavitvi čistih rešitev avtonomne mobilnosti na globalni ravni.

Celotna vrednost nakupa naj bi znašala 550 milijonov ameriških dolarjev (458,5 milijona evrov), od tega naj bi bilo 200 milijonov nakazanih takoj, preostalih 350 milijonov pa naj bi bilo izplačanih v roku prihodnjih petih let. Po besedah predstavnikov podjetja Lyft bo prodaja omogočila letne prihranke v višini 100 milijonov ameriških dolarjev (83,5 milijona evrov) in omogočila pozitivno bilanco njihovega podjetja že v letošnjem letu.

Tokratni nakup sicer ni prva investicija Toyote na področju avtonomnih tehnologij v povezavi s ponudniki storitev mobilnosti, saj so leta 2018 že vložili okrog 500 milijonov dolarjev (417 milijonov evrov) v podjetje Uber, z namenom sodelovanja na področju razvoja avtonomnih vozil. V letu 2020 so se pri Uberju odločili da oddelek razvoja avtonomnih tehnologij prepustijo podjetju Aurora Innovation, ki bo, skupaj s Toyoto in podjetjem Denso Corp, sodelovalo pri razvoju avtonomnih vozil, namenjenih predvsem flotam ponudnikov storitev mobilnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai Kona je prvi križanec v družini N
Volkswagen Multivan s še bolj prilagodljivo notranjostjo