Novice

Hyundai Santa Fe še kot priključni hibrid

Hibridni in dizelski različici novega Hyundaija Santa Fe se pridružuje še priključno-hibridni pogonski sklop, ki zaokroža motorno paleto nove generacije tega modela.

Hyundai Santa Fe v različici priključnega hibrida dopolnjuje ponudbo nove generacije priljubljenega športnega terenca. Pogonski sklop sestavljata 1,6-litrski motor T-GDi Smartstream s 132,2 kW (180 KM) in 265 Nm navora ter električni motor z močjo 66,9 kW, ki v kombinaciji z litij-ionskim baterijskim paketom kapacitete 13,8 kWh omogoča do 58 km čiste električne vožnje. Sistemska moč pogonskega sklopa ob 350 Nm navora znaša 195 kW (265 KM), moč in navor pa se na vsa štiri kolesa prenašata preko 6-stopenjskega samodejnega menjalnika.

Polnjenje baterije, ki omogoča dovolj energije za večino vsakodnevnih potovanj, bo med vožnjo potekalo s pomočjo nastavljih stopenj regeneracije, poleg tega pa jo bo moč polniti na polnilnicah z izmeničnim tokom, na domači polnilnici ali pa na domači gospodinjski vtičnici. Baterije so nameščene pod voznikov in sovoznikov sedež in ne zmanjšujejo prostora v kabini ali v prtljažniku, kar omogoča tretja, izboljšana generacija Hyundijeve platforme.

Hyundai Santa Fe Plug-in Hybrid bo serijsko na voljo s štirikolesnim pogonom, ki so ga pri Hyundiju zasnovali na podlagi tehnologije HTRAC. Ta omogoča boljšo vodljivost in razporeditev navora glede na razpoložljivi oprijem in hitrost vozila. Med različnimi načini terenske vožnje (pesek, blato, sneg) in klasičnimi načini vožnje (eco, sport, comfort) bo moč enostavno preklapljati s pomočjo vrtljivega gumba na sredinski konzoli, medtem ko bo ob izbiri pametnega načina vožnje Smart elektronika samodejno izbrala najbolj optimalno opcijo.

Poudarek zasnove notranjosti nove generacije Hyundaija Santa Fe je na udobju in praktičnosti, kupcem pa bo na voljo tudi vrsta tehnologij, ki ga uvrščajo v sam vrh segmenta. Za podajanje informacij bosta poleg prikazovalnika na vetrobranskem steklu skrbela digitalna instrumentna plošča in velik osrednji zaslon informacijsko-multimedijskega sistema, napredni sistem Bluelink pa bo omogočal daljinski nadzor nad vozilom. Poleg možnosti brezžičnega polnjenja mobilnega telefona bo na voljo tudi opciji brezžičnega povezovanja s sistemoma Apple CarPlay in Android Auto ter dodatna vtičnica USB za potnike na zadnjih sedežih. Več varnosti bo zagotavljal paket aktivnih varnostnih pripomočkov Hyundai Smart Sense, ki med drugim vključuje aktivnega pomočnika za vožnjo po avtocesti (HDA), sistem za preprečevanje trka ob parkiranju (PCA) skupaj sistemom za samodejno parkiranje ter sistem za samodejno zaviranje v sili s prepoznavanjem vozil, pešcev in kolesarjev.

Tudi priključno-hibridna različica modela Santa Fe bo na voljo s 5-letno tovarniško garancijo brez omejitve prevoženih kilometrov in 8-letno garancijo (oziroma 160.000 km) na baterijo. Dodatne podrobnosti in cene so na voljo v priloženem ceniku.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo XC90 bo ostal v prodaji tudi po prihodu električnega naslednika
Toyota in Yamaha z zmogljivim motorjem na vodik