Novice

Hyundai napoveduje čisto novi Santa Fe

Aktualna generacija Santa Feja je na tržišču šele slabi dve leti, a so Korejci kljub temu napovedali, da bodo že letos predstavili čisto novo generacijo.

Da bo prihajajoča generacija modela resnično povsem nova, bodo Korejci zagotovili tudi z njeno zunanjo podobo. Slednjo nakazuje priložena fotografija močno zatemnjenega prednjega dela novinca. Ta prikazuje čez celotno širino razpotegnjeno masko motorja in vanjo vdelano svetlobno opremo s samosvojo izvedbo dnevnih svetilk.

A se novosti z oblikovanjem še zdaleč ne končajo. Segajo namreč tudi globoko v notranjost avtomobila, kjer se skrivajo tehnične podrobnosti. Glavna novost je platforma, na katero bo postavljen čisto novi Santa Fe. Zasnovi niso nadeli nekega posebnega tržnega imena, pravijo ji samo tretja generacija avtomobilske arhitekture. Najprej so nanjo postavili svežo Sonato, s Santa Fejem pa bo ta platforma konec letošnjega leta zapeljala tudi na evropske trge. Po zaslugi nove platforme naj bi bil novi Santa Fe deležen bistveno izboljšanih zmogljivosti, voznih lastnosti in varnosti. Dodatno pa bo z njo pridobil opcijo elektrificiranega pogona. Sicer Hyundai ne poroča, da bo ta tudi dosegla skrajnost v podobi baterijsko-električnega pogona, a sta hibridni in priključni hibrid, upoštevajoč sodobne trende v avtomobilskem svetu, zelo verjetna.

Ostalih podrobnosti o novincu nam Korejci zaenkrat še nočejo zaupati, a je jasno, da se bo to spremenilo v naslednjih dnevih in tednih. Navsezadnje napovedujejo, da bo prodaja novinca v Evropi stekla že v letošnjem septembru.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Vprašljiva izvedba prihodnjega avtomobilskega salona v Ženevi
Osvežitev je BMW-jevi seriji 5 prinesla blago hibridnost

Več vsebin

Novice

Bi uganili, da je to novi Hyundai Santa Fe?

Testi

Hyundai presežnikov

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD AT8 Impression
Novice

Prvi fotografiji četrtega rodu Hyundaija Santa Fe

Novice

Kona bo nov Hyundaijev kompaktni športni terenec

Testi

Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi Impression – Multipraktik

Novice

Posodobljeni Sorento ne sledi drznemu videzu Santa Feja

Testi

Prav sem imel

Hyundai Santa Fe Plug-In Impression
Testi

Dovolj kolosalen

Renault Koleos Blue dCi 190 X-Tronic 4WD Initiale Paris