Novice

ID.4 GTX je športni predstavnik Volkswagnove električne družine

Nemški avtomobilski proizvajalec je javnosti predstavil prvi visoko zmogljivi električni model, s katerim obujajo oznako GTX.

Svetovna premiera športno zmogljive različice električnega križanca je potekala v hangarju berlinskega letališča Tempelhof, novi ID.4 GTX pa prinaša inteligentno športnost v svet električne mobilnosti. Predstavljeni ID.4 GTX poganjata električna motorja na sprednji in zadnji osi s skupno močjo 220 kW (299 KM), kar ob pogonu na vsa štiri kolesa omogoča pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 6,2 s in najvišjo, elektronsko omejeno hitrost 180 km/h.

Energijo za do 480 km dosega z enim polnjenjem naj bi zagotavljal baterijski paket kapacitete 77 kWh, ki ga bo na hitrih polnilnih točkah moč polniti z močjo do 125 kW. Pri Volkswagnu obljubljajo, da naj bi že 30 minut polnjenja omogočilo do 300 dodatnih kilometrov dosega.

Zunanjost ob robustnejšem videzu poudarja športni značaj, pogled na določene podrobnosti pa nam v spomin prikliče nekatere elemente, poznane iz zasnove Golfa GTI. Športni različici modela ID.4 so namenili novo zasnovane odbijače ter izgled sprednjih in zadnjih luči, ki s svojim videzom in svetlobnim podpisom izražajo moč in dinamiko avtomobila. Varno vožnjo in vidljivost v nočnih razmerah bodo, kot del serijske opreme, omogočili matrični LED žarometi IQ.Light, prepoznavnost pa bodo zagotavljala še serijska 20- ali opcijska 21-palčna platišča.

Tudi pogled v notranjost razkriva, da ne gre za običajno različico, saj ima (poleg nove barvne sheme) tudi bogatejšo opremo. Poleg dekorativnih elementov, kontrastnih šivov in logotipov GTX bosta za prikaz informacij skrbela večji zaslon multimedijsko-informacijskega zaslona ter prikazovalnik na vetrobranskem steklu.

Ponovno obujena oznaka GTX po novem postaja simbol zmogljivih električnih modelov znamke s športno dušo, njihov prvi predstavnik ID.4 GTX, pa naj bi prišel v evropske prodajne salone tekom letošnjega poletja. Cena vstopnega modela bo na nemškem trgu znašala 50.415 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Volkswagen. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "ID.4 GTX je športni predstavnik Volkswagnove električne družine"


2 leta 11 meseci nazaj

“Športnik” s končno brzino nižjo kot reno clio 16v, letnik 2005.

 
Ford uvaja nov samodejni menjalnik za pogonske sklope EcoBoost Hybrid
Škoda bo razkrila Fabio v začetku maja