Novice

Karavanske Fabie vseeno ne bo

Četrta generacija modela Fabia, kljub drugačnim napovedim, ne bo dobila karavanske različice.

Čeprav so ob prvih napovedih nove generacije modela Fabia pri Škodi potrdili, da bo četrta generacija tega modela na voljo tudi v karavanski različici, so zdaj obrnili ploščo. Izvršni direktor Škode Thomas Schäfer je sicer še lani decembra zatrjeval drugače, a leta 2023 ne bomo dočakali predstavitve prostornejše različice nove Fabie, njen razvoj pa naj bi ustavili predvsem na račun širitve znamkine ponudbe elektrificiranih modelov.

Odločitev je padla v skladu s strateškim načrtom znamke “Next Level – Škoda Strategy 2030“, ki vključuje širitev palete izključno električnih vozil do leta 2030 z najmanj tremi modeli. Ti modeli naj bi se po sedanjih napovedih cenovno in dimenzijsko uvrščali pod model Enyaq iV. Pri Škodi naj bi že potrdili, da so se za to odločili zaradi najnovejše odločitve predstavnikov Evropske komisije o zmanjšanju emisij toplogrednih plinov za 55 odstotkov do leta 2030. Model so umaknili iz svojih načrtov za prihodnost, da bi lažje dosegli skladnost z zadanimi emisijskimi cilji, ki jih nameravajo loviti predvsem s prehodom k električnim pogonskim sklopom.

Najverjetneje pa karavanska različica četrte generacije modela Fabia ne bo edina žrtev strožjih okoljskih zahtev, saj naj bi pri češkem avtomobilskem proizvajalcu potrdili tudi hitrejše opuščanje drugih modelov s pogonom motorjev na notranje zgorevanje.  Po besedah predstavnikov Škode naj bi bilo prilagajanje novemu emisijskemu standardu Euro 7 povezano s prevelikimi stroški, zato se nameravajo raje osredotočiti na razvoj električnih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota Mirai z novim rekordom
Jubilejna reinkarnacija Renaulta 4 spominja na hotelsko sobo