Novice

Jubilejna reinkarnacija Renaulta 4 spominja na hotelsko sobo

Francoski oblikovalec je ob 60. obletnici ikoničnega avtomobila poskrbel za njegovo popolno preobrazbo.

Ob častitljivi obletnici Renaultove “Katrce” se je znamka povezala z oblikovalcem Mathieujem Lehanneurjem. Skupaj predstavljajo študijo Suite N°4, ki jo razkrivajo v tem mesecu, navdih zanjo pa je francoski oblikovalec črpal iz hotelske sobe.

Praznovanje šestdesete obletnice ene od prodajnih uspešnic znamke Renault, ki so jo izdelovali več kot trideset let, preko različnih pobud poteka preko celotnega letošnjega leta. Od 8. oktobra je v lokalu Atelier Renault na Elizejskih poljanah v Parizu na ogled tudi zbirka tridesetih različic modela Renault 4, od prihodnjega meseca pa bo tam tudi pravkar predstavljena študija Suite N°4. Do konca leta pri znamki obljubljajo še kakšno presenečenje, povezano z jubilejem modela Renault 4.

Ker oblikovanje in inovacije na področju mobilnosti že od nekdaj predstavljajo ključne vrednote Renaulta, sodelovanje s slovitim francoskim oblikovalcem predstavlja logičen naslednji korak. Plod sodelovanja med Renaultovo oblikovalsko ekipo za barve in materiale in Mathieujem Lehanneurjem je študija, ki predstavlja oblikovalčevo sanjsko avtomobilsko izkušnjo in je Renault življenja, tako znotraj kot tudi na zunaj.

Študija Suite N°4 ohranja zunanje mere in oblikovne poteze originalnega modela ob popolni preobrazbi. Trije sloji laka na karoseriji poskrbijo za videz cementa, ki predstavlja značilen element sodobne arhitekture, kot nadomestek zadnjega dela in vrat na zadku pa si je Mathieu Lehanneur zamislil steklenjak iz polikarbonata, ki ponuja svetlost umetniškega ateljeja. Tudi sprednji del ostaja v duhu originala, saj ohranja enaka žarometa in druge izvirne oblikovne poteze, maska iz poliranega aluminija pa ustvarja svetlobni učinek pozlate ter avtomobilu daje zglajen in dinamičen videz. Prozorne sončne celice na strehi prepuščajo sončno svetlobo in polnijo akumulator avtomobila, ki ga v celoti poganja elektrika.

V skladu z videnjem “gostujočega” oblikovalca so v notranjosti uporabili pohištveno tkanino, ki v avtomobil vnaša toplino in energijo. Enako kot pri izvirnih modelih 4L so tudi pri predstavljeni študiji vse uporabljene tkanine izdelane v Franciji, priskrbeli pa so jih pariški dobavitelji prestižnega pohištva. Sedeži in armaturna plošča so prevlečeni z rumenim žametom, hrbtišči sedežev pa sta prekriti z debelo rebrasto in kosmateno tkanino chenille, ki daje videz robustnosti. Za prtljažnik so uporabili kombinacijo naravnih vlaken za talno oblogo in lesa za izvlečno polico, ki ponuja sedenje v zavetju dvignjenih zadnjih vrat.

Po besedah Arnauda Bellonija, direktorja marketinga znamke Renault, je bilo sodelovanje z Mathieujem Lehanneurjem povsem naravno, pri Renaultu pa so ga prosili da si zamisli koncept, ki bo izrazil njegovo videnje modela 4L. Dodaja še, da izjemen končni rezultat v popolnosti predstavlja cilj načrta Renaulution, ki še naprej ostaja ustvarjanje sodobnih in inovativnih avtomobilov, ki vzbujajo čustva.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Karavanske Fabie vseeno ne bo
Osmi projekt Škodinih študentov bo zasnovan na Kamiqu