Novice

Koncept Hyundai Vision T prikazuje dinamiko prihodnosti

Korejski avtomobilski proizvajalec je na avtomobilskem salon v Los Angelesu predstavil koncept kompaktnega križanca s hibridno tehnologijo.

Vision T je inovativni koncept priključnega hibrida, ki naj bi razkrival prve obrise naslednje generacije modela Tucson. Predstavlja že sedmi predstavljeni izdelek Hyundajevega centra za oblikovanje ter izraža evolucijo znamkinega čutno športnega oblikovalskega jezika.

Mat odtenek zelene skupaj s priključno-hibridnim pogonskim sklopom nakazuje ekološko usmerjenost znamke in prirojeno skladnost z okoljem, v katerem se nahaja. Silhueta 4,61 m dolgega in 2 m širokega koncepta poudarja dinamiko in usmerjenost naprej, medtem ko skladne linije, izhajajoče iz dolgega motornega pokrova, izdajajo dinamičen značaj. Zanimiv element prednjega dela so, poleg prikritih svetlobnih elementov, vgrajenih v masko motorja, še nastavljive lopute, ki, poleg optimiziranja aerodinamike in hlajenja z odpiranjem ali zapiranjem med vožnjo, poskrbijo za atraktivnejši videz tudi v času, ko je vozilo parkirano.

Pogonski del sestavlja priključno hibridni sklop, o katerem zaenkrat Hyundai še ne razkriva nobenih podrobnosti, razen prikazanega električnega priključka zadaj desno, kjer potek polnjenja prikazujejo modro osvetljeni krožno razporejeni svetlobni elementi in napis.

SangYup Lee, podpredsednik in vodja oddelka Hyundai Global Design Center, je ob predstavitvi poudaril, da pri podjetju stremijo k snovanju inovativnih rešitev in skušajo svojim izdelkom dodati emocionalno noto, izraženo skozi čutno športni oblikovalski jezik.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Hyundai. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota RAV 4 prvič kot priključni hibrid
Mercedes-Maybach GLS kot nova stopnica na lestvici prestiža