Novice

Mercedes-Maybach GLS kot nova stopnica na lestvici prestiža

Prestižni športni terenec, ki združuje videz in tehnologijo razreda GLS s prestižno notranjostjo najvišjega razreda, je bil razkrit v sklopu avtomobilskega salona v kitajskem mestu Guangzhou.

Mercedes-Maybach GLS 600 je prvi produkcijski model tega segmenta pod znamko Maybach in predstavlja vrh ponudbe luksuznih športnih terencev. Kljub Mercedesovi znački na pokrovu motorja nam že pogled na masko, sestavljeno iz vertikalnih letvic v kromu, izda, da stojimo pred avtomobilom, ki v sebi nosi Maybachove gene.

Prestižni značaj poudarjajo dodatki iz kroma na okenskih obrobah, pragovih ter obrobi izpušnih cevi, medtem ko 22-palčna (23-palčna kot opcija) platišča iz aluminija, narejena posebej za ta model, izražajo mogočnost 5,205 m dolgega in 2,030 m širokega avtomobila. Za še boljšo vozno dinamiko bo možno izbrati opcijsko zračno vzmetenje E-Active Body Control z namenskim programom, ki zagotavlja še več udobja med vožnjo.

Pripadnost znamki Maybach nakazuje 8 elegantnih, dvotonskih barvnih kombinacij zunanjosti, posebnost tega modela pa so pragovi, ki se izvlečejo s pomočjo električnega pogona in olajšajo vstop ali izstop iz vozila.

Zasnova notranjosti ob uporabi najboljših materialov zagotavlja udobje, saj sta vgrajeni le dve vrsti sedežev. Ob medosni razdalji 3,135 m je tako dovolj prostora za potnike zadaj, ki jih razvajata električno nastavljiva zračena sedeža z možnostjo masaže, podobno kot v limuzinski različici Mercedes-Maybachovega razreda S. Vozniku in potnikom bo na voljo vse udobje, ki ga lahko pričara uporaba najnovejših tehnologij, od ločene klimatizacije zadnjih sedežev do električnih senčil, panoramske strehe, v opcijski sredinski konzoli pa se poleg mizic lahko nahaja tudi hladilnik. Za zabavo, delo ali podajanje informacij in nadzor funkcij avtomobila bo na voljo najnovejša različica multimedijskega sistema MBUX s sredinskim zaslonom spredaj ter dvema zaslonoma v formi tabličnih računalnikov zadaj.

Za pogon modela GLS 600 4Matic skrbi 4,0 litrski V8 twin-turbo motor s 410 kW (558 KM) in 730 Nm navora, ki se preko samodejnega 9-stopenjskega menjalnika 9G-Tronic prenašata na vsa štiri kolesa. Za dodatne zmogljivosti so inženirji pogonskemu sklopu dodali še 48 V sistem EQ Boost, ki ob vklopu doda 16 kW (22 KM) moči ter 250 Nm navora.

Proizvodnja prestižnega križanca naj bi potekala v Ameriki, v prodajne salone pa naj bi prišel v drugi polovici prihodnjega leta kot rival modelom Bentley Bentayga ter Aston Martin DBX.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Daimler.  Foto: Daimler.)

 

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Mercedes-Maybach GLS kot nova stopnica na lestvici prestiža"


nejc1
1 leto 2 meseci nazaj

Kaj pa je to zaena grdoba…

JG2
1 leto 2 meseci nazaj

RR SVR ni se ti treba bati. Si dražji bolj prestižen in tudi prodajal se boš bolje kot tole zgoraj. Tradicija je tradicija. Next please.

1 leto 2 meseci nazaj

Fotografije takihle abotnih koret si bojo ogledovali naši (pra)vnuki v učbenikih o dekadenci in zatonu zahodne civilizacije…

frgo
1 leto 2 meseci nazaj

Prej vzhodne, kamor bodo abominacije kot je tale ali bmw x7 v večini romale.

Novinec1968
1 leto 2 meseci nazaj

Sprednja maska (ledvičke) so pa že skoraj na velikosti BMW-ja 🙂

 
Koncept Hyundai Vision T prikazuje dinamiko prihodnosti
Teslin Cybertruck preseneča v več pogledih