Novice

Koncept Mercedes Vision AMG s poudarkom na zmogljivosti

Mercedes-AMG je razkril študijo, ki odpira poglavje elektrifikacije visoko zmogljivih modelov AMG.

Mercedes Vision AMG je nastal v formi štirivratnega kupeja in je prvi koncept na osnovi nove električne platforme AMG.EA, ki jo pri AMG-ju razvijajo kot osnovo visoko zmogljivih električnih modelov prihodnosti.

Koncept električnega športnega avtomobila združuje sodobne oblikovalske smernice s športnim značajem. Odlikujejo ga gladko tekoče linije ter v največji možni meri brezšivno povezane površine s poudarkom na aerodinamiki. Dolga medosna razdalja in zasnova zadka nakazujeta določene smernice, prikazane pri konceptu Vision EQXX, medtem ko zasnova sprednjega dela izraža unikatno zasnovo sprednjih luči v obliki znamkinega logotipa. Zmogljivost poudarjajo nekateri elementi, ki izvirajo iz sodelovanja z ekipo Formule 1 Mercedes-AMG Petronas in vključujejo aerodinamično zasnovo 22-palčnih platišč ter dodatke iz ogljikovih vlaken.

Električna arhitektura je, tako kot baterijski paketi, plod lastnega razvoja, pogonski sklop pa ob kompaktni in lahki zasnovi omogoča občutno večje zmogljivosti v primerjavi s konvencionalnimi električnimi pogonskimi sklopi. Električni motor naj bi razvili v sodelovanju s podjetjem Yasa, ki je od lani del Mercedesovega portfelja.

Po besedah Philippa Schiemerja, izvršnega direktorja oddelka Mercedes-AMG, se znamka AMG ponovno razvija z mislijo na električno prihodnost. Zastavili so si visoke cilje, saj se zavedajo dejstva, da kupci njihovih modelov pričakujejo le najboljše. Dodaja še, da s predstavljeno študijo Vision AMG ponujajo prvi vpogled v električne modele z genetsko zasnovo AMG, ki naj bi po letu 2025 postali del električne prihodnosti znamke.

Avtomobilizem.com (Vir: Mercedes-Benz, Autoblog. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault Scénic Vision za trajnostno prihodnost
Luca de Meo poziva k spremembi kriterijev varnosti