Novice

Korejci z novostmi v lov na 7,6 milijonov prodanih vozil

Korejci zadnja štiri leta neuspešno sledijo interno zastavljene prodajne cilje. Za leto 2019 so cilj postavili na 7,6 milijona prodanih vozil celotne skupine, pri njegovem doseganju pa računajo na kar 13 novosti, ki jih bodo predstavili v tem letu.

Minulo leto sta Hyundia in Kia skupaj prodala 7,399 milijonov vozil s čimer sta zaostala za ciljem 7,55 milijonov vozil. Korejci pravijo, da je 7,6 milijonov prodajnih vozil z »le« tremi odstotki nad ciljem minulega leta konzervativen, razloge za to pa pripisujejo predvsem nestabilnim razmeram na Kitajskem in severnoameriškem trgu, ki so v veliki meri posledica uvoznih tarif, s katerimi si velesili grozita zadnjih nekaj mesecev.

Kakorkoli že, Korejci nameravajo v 2019 poslati na trg skupno 13 novih ali prenovljenih modelov Hyundai, Genesis in Kia. Najpomembnejši med njimi naj bi bili popolnoma nova velika SUV-a Hyundai Palisade in Kia Telluride, Genesisov prestižni križanec GV80 ter limuzinska Hyundai Sonata. Za prva dva so Korejci v zadnjih mesecih spravili v javnost že kar nekaj podatkov in fotografij, tako da pri njiju nekih bistvenih skrivnosti ni več. Je pa zato Genesis bolj skrivnosten glede svojega velikega terenca GV80. Predvidoma naj bi ta črpal navdih v 2017. leta v New Yorku predstavljenem konceptu GV80, šlo pa naj bi za model, ki se bo poskušal postaviti po robu terencem tipa Audi Q7, BMW X5, Mercedes-Benz GLE in Volvo XC90.

Dejansko so Korejci daleč najbolj skrivnostni glede čisto nove Sonate, saj ni znanega o njej čisto nič konkretnega. Nekateri ocenjujejo, da naj bi oblikovno prestopila poznane meje zadržanosti in običajnosti ter poskusila nagovarjati kupce z bolj drznim oblikovanjem. Nič čudnega torej, da nekateri napovedujejo, da se bo v Sonatino oblikovanje preneslo kar nekaj potez všečnega koncepta Le Fil Rouge iz Ženeve 2018. Če sploh, oziroma v kolikšni meri se bo to udejanilo, vedo ta trenutek samo pri Hyundaiju. Sami pa lahko k temu dodamo samo, naj bo v Sonati čim več oblikovanja »rdeče niti«.

Medtem ko s tremi izpostavljenimi novinci Korejci ciljajo predvsem na trga, ki jim zadnje mesece povzročata največ preglavic – Kitajsko in ZDA – pa ne gre pozabiti tudi na Evropi bolj simpatične in mersko skromnejše modele. Spomnimo samo na čisto novega Soula in nekaj baterijskih električarjev s pogonskim sklopom, ki ga poznamo iz sveže električne Kone.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Hyundai, Kia, Genesis.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kljub vsemu prihodnost za Faraday Future
Zaznava voznikovega razpoloženja kmalu tudi v avtomobilih Volvo