Novice

Lamborghini na račun Urusa podvojil prodajo

Športni terenec Urus je bil za znamko očitno zadetek v polno, saj so v prvi polovici leta, v primerjavi z enakim lanskim obdobjem, prodali dvakrat več vozil.

Glede na vse večjo popularnost tega segmenta vozil med kupci, so sicer pri Lamborghiniju pričakovali dobre prodajne številke modela Urus. V obdobju med prvim januarjem in 30. junijem letošnjega leta so prodali kar 2.693 primerkov novega športnega terenca, ki je s tem dosegel 59-odstotni delež njihove celotne prodaje, ki je dosegla 4.553 enot. Število prodanih modelov Lamborghini Aventador in Huracan je v primerjavi z enakim obdobjem lani padlo z 2.327 na 1.860 prodanih enot.

Največji trg za vozila znamke Lamborghini še naprej ostajajo  Združene države Amerike, sledijo jim Kitajska, Velika Britanija, Japonska in Nemčija. Na področju ZDA je prodaja v lanskem letu narasla za 128 odstotkov, medtem ko so v regiji EMEA prodajne številke večje za 67 odstotkov. Prodaja se je podvojila tudi na področju Azijsko-Pacifiške regije.

Stefano Domenicali, izvršni direktor podjetja Lamborghini, je kmalu po pričetku prodaje modela Urus podal oceno, da se je kar 70 odstotkov njegovih kupcev prvič znašlo med lastniki avtomobila te znamke.

Glede na trenutno situacijo se italijanskemu proizvajalcu športnih vozil obeta lepa prihodnost, saj so uspešno zaključili projekt investicij v nove objekte, kjer bo potekal nadaljnji razvoj in proizvodnja linije modelov Urus, obenem pa naj bi na isti lokaciji (Sant’Agata Bolognese) tekom tega meseca pričela z obratovanjem nova lakirnica. Pri podjetju so glede prodaje v nadaljevanju letošnjega leta še naprej optimistični in pričakujejo nadaljnjo rast.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Lamborghini. Foto: Lamborghini.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Lamborghini na račun Urusa podvojil prodajo"


Bucko99
1 leto 2 meseci nazaj

Pri nas ga še nisem zasledil… ?

 
Novi Renault Captur pooseblja definicijo evolucije
Novo sodelovanje med Daimlerjem in BMW