Novice

Novi Renault Captur pooseblja definicijo evolucije

Z novim Cliom, predstavljenim marca v Ženevi, je bilo samo stvar časa, kdaj bodo Francozi pokazali tudi drugo generacijo prodajno zelo uspešnega Capturja. No, čakanja je konec, saj je novinec dočakal svoje uradno globalno medmrežno razkritje.

Pričakujemo, da bo Renault Captur prvič pokazal v živo septembra meseca v Frankfurtu, do takrat pa nam je zaupal prve podatke o njem in tudi številne fotografije. Slednje prikazujejo dobro poznano pojavo predhodnega modela, ki so ji za potrebe nove generacije namenili nekaj več ostrih in dinamičnih potez.

Kot novi Clio, je tudi novi Captur postavljen na platformo CMF-B, v dolžino pa je pridobil konkretnih 110 milimetrov. Posledično je avto zrasel tudi v kabini, kjer poročajo Francozi o 1,7 centimetrov več prostora za kolena zadaj v drugi vrsti sedežev ter o osnovnem prtljažniku, ki meri zdaj celo 536 litrov ali kar 81 litrov več kot prej. Tudi v potniški del notranjosti so inženirji vgradili dodatna odlagalna mesta, saj ta zdaj skupno sprejmejo za 27 litrov drobnarij.

Platforma CMF-B je bila že v osnovi zasnovana tako, da omogoča elektrifikacijo pogonov, zaradi česar bo od 2020 naprej v ponudbi tudi priključni hibridni pogon E-Tech. Njegovo bistvo sta 1,6-litrski bencinski motor in elektromotor, ki bo ob 9,8-kilovaturni bateriji omogočal najhitrejšo vožnjo na elektriko 135 km/h in vožnjo največ 45 km daleč brez lokalno proizvedenih emisij CO2.

Dokler se v paleto ne pridruži hibridna opcija, jo bodo tvorili litrski turbobencinar s 100 KM in 160 Nm, 1,3-litrski turbobencinar s 130 KM in 240 Nm ter vrh ponudbe v podobi TCe155, ki jo bo gnal enak štirivaljnik, a “odprt” na 155 KM in 270 Nm. Dizel bo eden, 1,5-litrski dCi,  ravno tako v dveh izvedbah moči, 95 KM (240 Nm) in 115 KM (260 Nm). Vstopne motorizacije so povezane z ročnimi šeststopenjskimi menjalniki, močnejše pa s 7-stopenjskim EDC-jem. Slednji je na seznamu doplačil za motor TCe130. Kot že pri predhodniku, tudi pri novincu ne pričakujemo štirikolesne pogonske opcije.

Na področju tehnike in opreme je zgodba sila podobna tisti iz Clia, zato omenimo samo najbolj očitne. Cela četica vozno-asistenčnih sistemov, ki bodo vključeni bodisi serijsko ali na voljo proti doplačilu. Večopravilni sistem Easy Link bo na voljo s 7- in 9,7-palčnim zaslonom, namesto merilnikov pa bosta na voljo osnovni 7-palčni računalniški zaslon ali 10-palčni pri bogateje opremljenih različicah.

Kot smo že omenili, bo Renault novinca prvič pokazal septembra v nemškem Frankfurtu, njegova prodaja pa bo stekla predvidoma kmalu po tem. Cene zanj v tem trenutku še niso znane.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

9 komentarjev za "Novi Renault Captur pooseblja definicijo evolucije"


JG2
9 meseci 4 dni nazaj

Zelo lep, vse pohvale za Renault.

9 meseci 5 dni nazaj

zelo lep avto, tako zunanjost kot notranjost

aeroplane1
9 meseci 5 dni nazaj

Upam, da dobr plačajo oblikovalce, ker avto je top lep.

wildbliw
9 meseci 5 dni nazaj

Sploh je zadnja generacija Renaultov vrhunsko oblikovana. Moj nasvet je, naj se kar držijo evolucije.

9 meseci 5 dni nazaj

Kot sem že napisal v prejšni temi, mislim da Reno nikdar ni imel lepša potrfolija.

dejc99
9 meseci 5 dni nazaj

Se strinjam z vama, enako velja za notranjost, ki je svetlobna leta pred prejšnjo generacijo (megane 3, laguna 3, clio 4,..)

mrtwelvetrees
9 meseci 5 dni nazaj

Škoda ker so opustili razvoj dci hibrida (1.5dci blagi hibrid). Drugače mi ja zadaj lep

aeroplane1
9 meseci 5 dni nazaj

Jaz bi mel plugin dizel hibrida. Po mestu na elektriko, na avtocesti pa na dizel.

xxl
9 meseci 6 dni nazaj

Če bo cena podobna zdajšnjem modelu, bo šel odlično v prodajo.

 
Japonci so nam zaupali moč motorja v Hondi e
Lamborghini na račun Urusa podvojil prodajo