Novice

Novo sodelovanje med Daimlerjem in BMW

Lahko bi tudi rekli: nov mesec, novo sklenjeno partnerstvo na področju avtonomnih tehnologij.

Tokrat sta pogodbo o sodelovanju na področju razvoja sistemov, ki podpirajo samodejno vožnjo, podpisala BMW in Mercedes-Benz, oziroma njegovo krovno podjetje Daimler. Sodelovanje naj bi zajemalo razvoj in implementacijo sistemov za podporo avtonomni vožnji 4. stopnje, torej brez potrebe po posredovanju voznika ob izpolnjenih določenih pogojih. Na začetku naj bi se osredotočili na asistenčne sisteme, ki naj bi podpirali avtonomno vožnjo po avtocestah, ter na izpopolnjevanje sistemov samodejnega parkiranja. Pogovori naj bi potekali tudi v smeri nadaljnjega sodelovanja pri razvoju sistemov za podporo avtonomni vožnji tudi v naseljih in v mestnih središčih.

Na projektu naj bi sodelovalo preko 1.200 specialistov področja iz obeh podjetij, ki naj bi v mešanih skupinah sodelovali v Mercedesovem tehnološkem centru (MTC) Sindelfingen, Daimlerjevem tehnološkem in testnem centru v Immendingnu ter razvojnem centru za avtonomno vožnjo skupine BMW v mestu Unterschleissheim v bližini bavarske prestolnice. Osredotočeni naj bi bili na razvoj prilagodljive platforme kot osnove sistemov za pomoč vozniku, vključno z razvojem potrebnih tipal. Skupen naj bi bil tudi podatkovni center, namenjen shranjevanju podatkov, administraciji ter procesiranju novih funkcionalnosti in programske opreme.

Obe podjetji imata že kar nekaj izkušenj s področja avtonomnih tehnologij, ki so jih razvijali preko samostojnih projektov ali v sodelovanju z drugimi podjetji.

Partnerstvo naj ne bi bilo ekskluzivno, saj naj bi bili odprti za pridružitev novih članov, naj bodo to tehnološka podjetja ali ostali avtomobilski proizvajalci, tehnologijo pa naj bi preko sistema licenc ponudili tudi ostalim. Po trenutnih načrtih naj bi bila tovrstna tehnologija zrela za splošno uporabo do leta 2024.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lamborghini na račun Urusa podvojil prodajo
Posebni različici Giulie in Stelvia v počastitev vrnitve Alfe Romeo v F1