Novice

Letošnja Škoda izpod peres študentov je poimenovana Afriq

Izbrano ime značaj avtomobila povezuje z relijem Pariz-Dakar ter hkrati obeležuje Škodin prevzem nadzora nad delovanjem skupine Volkswagen v državah Severne Afrike.

Osmi projekt študentov Škodine akademije temelji na kompaktnem križancu Kamiq, ki so mu tokrat namenili vlogo reli vozila za zahtevna puščavska tekmovanja. Letošnji projekt je poseben tudi zato, ker skupina 25 študentov prvič sodeluje s strokovnjaki športnega oddelka Škoda Motorsport in s pridom uporablja njihove 120-letne izkušnje iz dirkaškega sveta.

Poleg poklona legendarnemu reliju Pariz-Dakar, ki je tesno povezan z afriško celino, ime novega koncepta obeležuje tudi Škodin prevzem odgovornosti za poslovanje Skupine na področju severnoafriške regije na začetku letošnjega leta. Škoda naj bi tudi tukaj v okviru nove strategije, podobno kot tudi v Indiji in Rusiji, do leta 2030 prevzela primat in na teh območjih postala vodilni evropski avtomobilski proizvajalec.

Škoda Afriq je kljub znani osnovi modela Kamiq izdelek, v celoti zasnovan s strani perspektivnih slušateljev Škodinih učnih programov. Poskrbeli so za celoten proces nastanka avtomobila – od začetnih skic do ročnega dela na samem avtomobilu, ki v dolžino meri 4,362 m, v širino 1,790 m in ima medosno razdaljo 2,649 m. Pri razvoju in izdelavi koncepta naj bi uporabili vrsto dosedaj še ne realiziranih idej, ki so naletele na podporo profesorjev in strokovnjakov iz oddelkov Škodinega oblikovanja, tehničnega razvoja in proizvodnje v sodelovanju z oddelkom Škoda Motorsport.

Avtomobilizem.com (Vir in grafika: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Letošnja Škoda izpod peres študentov je poimenovana Afriq"


2 leta 4 meseci nazaj

Afriq šiptariq? hahaha

 
Suzukijev križanec pelje drugi krog
Premierno predstavljen Kijin Niro