Novice

Premierno predstavljen Kijin Niro

Na salonu mobilnosti v Seulu je Kia predstavila novo generacijo križanca Niro, ki dopolnjuje znamkino ponudbo okolju prijaznejših modelov.

Predstavljeni križanec uteleša prizadevanja in zaveze znamke Kia za čistejšo in trajnostno bolj sprejemljivo prihodnost. Novi Niro črpa navdih iz sveta narave in je zasnovan na način, ki ustreza potrebam trajnostno osveščenih potrošnikov. S svojim dizajnom povezuje prijaznost do okolja z zabavo in užitkom v vožnji.

Oblikovan je bil v skladu z oblikovalsko filozofijo “Združeni kontrasti” ter združuje učinkovito aerodinamiko in trajnostne materiale v prostorno obliko športnega križanca. Novi Niro je nasledil nekaj drznih oblikovalskih elementov koncepta Habaniro iz leta 2019, njegov pustolovski pristop uteleša s čisto in visokotehnološko dvobarvno karoserijo. Sprednji del je tudi v novem Niru zasnovan v znamkinem duhu ter ob osveženih potezah še naprej zagotavlja prepoznavnost, ki jo dodatno poudarjajo sprednje dnevne luči. Zadnji del pa sledi široki in stabilni zasnovi celotnega vozila ter poudarja dinamiko.

Novi Kia Niro je vzorčen primer Kijinega trajnostnega razvoja modelov v prihodnosti ter nakazuje smernice uporabe novih, predvsem recikliranih materialov v kabini. Obloge so narejene iz recikliranih tapet, za material sedežev so uporabili bio poliuretan s tencelom iz listov evkaliptusa, na vratih pa barvo na vodni osnovi, ki ne vsebuje benzena, toluena in ksilena (BTX). Notranjosti so namenili minimalistično zasnovano asimetrično armaturno ploščo, ki združuje vodoravne in diagonalne oblike in ustvari pomirjajočo estetsko celoto. Upravljanje različnih funkcij bo intuitivno ter bo v veliki večini potekalo preko velikega elektronskega gumba in stikal na sredinski konzoli.

Novi Niro bo na voljo kot klasični hibrid, priključni hibrid in kot baterijsko gnano električno vozilo. Pri različici priključnega hibrida tokrat prvič uvajajo način vožnje Greenzone Drive Mode, ki samodejno prestavlja iz hibridnega načina vožnje v električni način med vožnjo po zelenih območjih. Prestavljanje med načini vožnje je omogočeno na podlagi navigacijskih napotkov in podatkov o zgodovini vožnje ter s prepoznavo voznikovih priljubljenih lokacij, označenih kot zelena območja.

Po besedah Ho Sung Songa, predsednika in izvršnega direktorja znamke Kia, novi Niro poenostavlja prehod k trajnostnemu načinu življenja ter z uporabo okolju prijaznih materialov in električnih pogonskih sklopov izpolnjuje vsakdanje potrebe uporabnikov.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Premierno predstavljen Kijin Niro"


xxl
2 leta 4 meseci nazaj

Vse okolju prijazno, reciklirano… Bo pa cena temu primerna?

meganer
2 leta 4 meseci nazaj

Bo, +10000eur 🙂

Meni osebno zelo lep.

 
Letošnja Škoda izpod peres študentov je poimenovana Afriq
Poudarjeni dinamika in pripadnost znamki