Novice

Suzukijev križanec pelje drugi krog

Pri japonskem Suzukiju, ki sicer velja za najbolj priljubljeno avtomobilsko znamko na indijskem polotoku, so pokazali novo generacijo športno uporabnega križanca S-Cross. Po novem se ponaša z drznejšo zunanjo podobo ter izdatnejšo varnostno opremo.

Suzukijev križanec S-Cross, ki se je pred osmimi leti prvič predstavil svetovni javnosti kot svojevrstni naslednik modela SX4, v letošnjem letu dobiva svoje generacijsko nadaljevanje. A če prva izvedba ni ravno navduševala s svojo zunanjo obliko oziroma izvabljala iz grl krikov navdušenja, bi se to znalo vsaj malce spremeniti pri novi. Srednje veliki športni terenec je namreč postal precej bolj drzno oblikovan (npr. sprednja maska), pa četudi je v veliki meri ohranil osnovne linije predhodnika. Avtomobil je obenem zadržal dimenzije prve generacije (4,3 metra v dolžino, 2,6 metra medosne razdalje), zaradi česar se zdi, da gre zgolj za izdatnejšo kozmetično prenovo.

To se še najbolj kaže v notranjosti, kjer je vidnih kar nekaj poznanih elementov (npr. volanski obroč, klimatska naprava), pri čemer srčno upamo, da je upravljanje potovalnega računalnika s pomočjo arhaične palčke med merilniki dokončno odromalo na smetišče avtomobilske zgodovine. Še največjo novost znotraj tako predstavlja novi multimedijski sistem, ki se pri najbogatejšem paketu opreme Elegance ponaša z 9-palčnim zaslonom na dotik.

Pod motornim pokrovom je (zaenkrat) moč najti že znani 1,4-litrski Boosterjet agregat z 48V sistemom blagega hibrida (najvišja moč 129 KM). Za prenos moči skrbita 6-stopenjski ročni ali avtomatski menjalnik, na voljo pa je seveda tudi s (za znamko Suzuki skorajda samoumevnim) štirikolesnim pogonom.

Nova generacija S-Crossa se bo znašla v evropskih salonih prihodnji mesec, slovenske cene pa zaenkrat še niso znane.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Suzuki, Carscoops.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Suzukijev križanec pelje drugi krog"


2 leta 4 meseci nazaj

meni je zelo všečen. se mi zdi super evolucija modela. tudi razmerje med ceno ni dobljenim je po moje še vedno OK.

srcnik
2 leta 4 meseci nazaj

Če bo to res, kar piše v članku, da bo čez mesec že na voljo v Sloveniji je to vzorno do drugih proizvajalcev, ko že skoraj leto dni traja da pride k nam… (fabia, kangoo…)

xxl
2 leta 5 meseci nazaj

Ni slabo, ampak, ne morem se znebiti občutka, kot bi bil zavržen projekt Subaruja.

tha_man
2 leta 5 meseci nazaj

Prva generacija je prej izvabljala krike groze, sploh sprednji del pred faceliftom. Tale… no, grd mi ni. Če bo še notranjost na malce višjem nivoju (na fotkah mi deluje nekam bolš) in ne bo postal (pre)drag bi znal bit zanimiv. Le štrleči ekran je … štrleč.

 
Razkrita nova generacija poltovornjaka Ford Ranger
Letošnja Škoda izpod peres študentov je poimenovana Afriq