Novice

Med vlagatelji v Aston Martin tudi Geely

Za nakup deleža britanske znamke Aston Martin so se odločili tudi pri kitajski skupini Geely.

Potem ko je po julijskem finančnem vložku investicijskega sklada Public Investment Fund (PIF) iz Savdske Arabije in prodaji pravic prednostnega nakupa, Aston Martin pridobil 654 britanskih funtov (približno 724 milijonov evrov) svežega kapitala, se sedaj vlagateljem v britanskega proizvajalca prestižnih avtomobilov pridružuje tudi kitajski avtomobilski gigant Geely.

Glede na prijavo regulatornim organom, naj bi Geely pridobil 7,6-odstotni delež podjetja Aston Martin, točnega zneska transakcije pa zaenkrat še ne razkrivajo. Med večje vlagatelje v britansko podjetje (poleg konzorcija Yew Tree po vodstvom milijarderja Lawrenca Strolla, savdskega investicijskega fonda PIF in nemškega avtomobilskega proizvajalca Mercedes-Benz) tako sedaj spada tudi kitajski avtomobilski proizvajalec Geely. Z novimi vlaganji v Aston Martin pri Geelyu širijo paleto svojih investicij v avtomobilska podjetja, ki se trenutno sestoji iz lastniških deležev švedskih znamk Volvo in Polestar ter nemškega Mercedes-Benza. Poleg tega ima Geely lastniški delež še v nekaj avtomobilskih podjetjih v zasebni lasti, vključno z znamkama Proton in Lotus.

Po besedah Lawrenca Strola, ki opravlja vlogo predsednika upravnega odbora podjetja Aston Martin, so pri podjetju zadovoljni, da so uspešno zaključili finančno transformacijo, ki bo poleg poplačila dolgov stabilizirala njihovo finančno stanje ter zagotovila sredstva za razvoj novih modelov za prihodnost.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Citroën Oli prikazuje vrsto novih idej
Fordova ideja zunanjih zračnih blazin