Novice

Mercedes-Benzove pomladanske premiere

V začetku prihodnjega meseca naj bi bila v sklopu najavljenih šestih premier v centru pozornosti tokrat koncepta znamkinih modelov električne prihodnosti.

Pri Mercedesu so za prihajajoči avtomobilski salon v Ženevi uradno potrdili šest premiernih predstavitev, med katerimi bosta v ospredju električna koncepta. Tam naj bi prvič videli koncept EQV, za katerega se je sprva domnevalo, da bo elektrificirana različica prenovljenega razreda V. Sedaj so razkrili, da naj bi se za tem imenom skrival koncept prestižnega športnega terenca z izključno električnim pogonom. Koncept, ki naj bi bil po nekaterih informacijah že blizu serijske proizvodnje, opisujejo kot kombinacijo estetskega oblikovanja in mobilnosti brez emisij, ob zavidljivih zmogljivostih in maksimalni funkcionalnosti. Električne barve naj bi zastopal še koncept Mercedes Formula E, ki naj bi predstavljal njihovo vstopnico v svet dirkanja v prvenstvu Formula E že v prihodnji sezoni.

Prvo predstavitev na avtomobilskem salonu bo doživel tudi januarja razkrit prenovljeni razred V, predstaviti pa nameravajo tudi osveženi model GLC, ki naj bi ponujal enkratno izkušnjo vožnje na cesti in na terenu ter ob prostorni notranjosti nudil obilo udobja in praktičnosti. Ljubitelje športne elegance bo razveselila prenovljena različica športnega karavana CLA Shooting Brake, ki sledi že predstavljeni kupejevski limuzini CLA in naj bi ob športnem značaju ponujala še dobršno mero uporabnosti.

Kot vrh prestižne ponudbe pa naj bi tokrat predstavili atraktivne modele, od katerih se nekateri ponašajo tudi z oznako AMG. Na ogled bodo tako modeli SL 500 Grand Edition, SLC 300 Final Edition in S 65 Final Edition, v katerem se zaključuje zgodba zmogljivega 6,0 litrskega V12 motorja z dvema turbinama.

Avtomobilizem.com (Vir: Mercedes-Benz, Motor Authority. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Morgan za letos pripravlja več novosti?
V nove avtomobile prihajajo dodatni obvezni varnostni sistemi