Novice

Mercedes-Benz je razkril novo generacijo modela CLA

Na letošnjem sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu je Mercedes-Benz končno pokazal dolgo pričakovano drugo generacijo svoje kupejevske limuzine. Novi CLA je od predhodnika malenkost večji, hkrati pa ponuja potnikom več prostora za noge in glavo.

Potem ko so pri najstarejši avtomobilski znamki na zemeljski obli že pred časom pokazali limuzinsko različico razreda A, so sedaj razkrili še malce bolj dinamično ter – tako pravijo pri Mercedesu – precej bolj trendovsko kupejevsko limuzino CLA. Druga generacija modela, ki se oblikovno v veliki meri naslanja na večji CLS, je sicer zrasla za 48 mm v dolžino, za 53 mm v širino, hkrati pa se je podaljšalo tudi medosje in sicer za 30 mm.

Zaradi večjih zunanjih mer ter daljšega medosja se je posledično povečala tudi notranja prostornost, kjer bo potnike pričakala podobna arhitektura kot v kombilimuzinskem razredu A. Tako bo opremljen tudi z najnovejšo generacijo uporabniškega vmesnika MBUX, ki se ponaša z izjemno učinkovitim glasovnim upravljanjem. Novi CLA se bo hkrati lahko pohvalil z naborom najsodobnejših varnostno-asistenčnih sistemov, ki smo jih do uvedbe noveg razreda A videvali zgolj pri najbolj prestižnih Mercedesovih avtomobilih.

Na tokratnem sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu je bila predstavljena različica 250, pri kateri za pogon skrbi dvolitrski turbobencinski štirivaljnik, ki proizvede 225 KM največje moči. In čeprav pri Mercedesu še niso razkrili ostalih pogonskih opcij, je znano, da naj bi se pod motornim pokrovom znašlo precej enakih kot pri razredu A.

Novi CLA, ki je ohranil precej ugoden količnik zračnega upora (0,23), prihaja v evropske salone meseca maja.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyotin Guardian kot pomočnik vozniku
Nissan Leaf e+ z večjo baterijo do 385 km daleč