Novice

Michael Lohscheller iz Opla v Vinfast

Prevzel naj bi položaj izvršnega direktorja avtomobilskega oddelka vietnamske korporacije Vinfast Global, kjer bo skrbel za razvoj in širitev poslovanja.

Izvršni direktor Opla Michael Lohscheller bo svojo uspešno kariero nadaljeval pri vietnamskem podjetju Vinfast, kjer naj bi kot izvršni direktor vodil avtomobilski oddelek podjetja Vinfast Global. Pod njegovim vodstvom naj bi nadaljevali razvoj znamke in njeno širitev na globalne trge. Prvotno naj bi se osredotočili na trge, kjer so že prisotni, vključno z Vietnamom, Združenimi državami Amerike, Kanado, Francijo, Nizozemsko ter Nemčijo, pri čemer naj bi svojo prisotnost najprej dodatno okrepili na področju Evrope in Severne Amerike.

Po besedah Thuy Le, podpredsednice upravnega odbora skupine Vingroup, naj bi Michael Lohscheller s svojimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami znotraj avtomobilske industrije poskrbel za pospešeno uresničevanje načrtov v zvezi s širitvijo na globalne trge. Poleg tega naj bi njegov prihod utrdil sloves podjetja in pripomogel k realizaciji dolgoročnih načrtov, po katerih želijo v svoje vrste pritegniti najboljše vodstvene kadre globalne avtomobilske industrije.

Michael Lohscheller ima diplomi nemške Univerze uporabnih znanosti v Osnabrücku in Univerze v Barceloni, pred prevzemom vodilnega položaja pri Oplu pa je opravljal funkciji izvršnega podpredsednika in direktorja oddelka za finance pri podjetju Mitsubishi Motors v Evropi ter vodje oddelka za finance pri Skupini Volkswagen v ZDA.

Ob podpisu pogodbe je poudaril da se že veseli sodelovanja s trenutnim vodstvom podjetja pri nadaljnjem razvoju znamke in njeni uveljavitvi na zemljevidu proizvajalcev električnih vozil. Dodal je še, da so ga vedno veselili novi izzivi, zato je z odprtimi rokami zagrabil priložnost, da se priključi hitro rastočemu podjetju Vinfast. Podjetje Vinfast je bilo sicer ustanovljeno pred štirimi leti in se je hitro prelevilo v eno najhitreje rastočih podjetij na tem področju.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Vinfast.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pri Volvu naj bi spremenili koncept poimenovanja modelov
Taigo je prvi Volkswagnov kupejevski križanec