Novice

Nova generacija Honde Civic

Preko luže so pri japonski Hondi predstavili deseto generacijo njihovega najbolj uspešnega modela. V Los Angelesu so razkrili limuzinsko verzijo, prvenstveno namenjeno ameriškemu trgu, kasneje pa bodo predstavili še ostale karoserijske različice.

 

Novi limuzinski Civic, ki bo med ameriške kupce prišel verjetno že koncem letošnjega leta, se ponaša s precej kupejevskimi linijami, ob začetku lansiranja na trg pa bo imel pod motornim pokrovom dva agregata. V primerjavi s predhodno generacijo ima deseta generacija za 30 mm daljšo medosno razdaljo ter je širša za 50 mm, nižja za 25 mm, prtljažni volumen pa je povečan za 73 litrov. Pri Hondi so se hkrati pohvalili, da je njihov osnovni model sedaj 30 kilogramov lažji, torzijska čvrstost pa je povečana za četrtino.

Ameriškim kupcem bosta na začetku na voljo dvolitrski atmosferski bencinski agregat s 160 »konji«, ki bo lahko sparjen tako z ročnim kot tudi s CVT avtomatskim menjalnikom, ter 1,5-litrski prisilno polnjeni bencinski motor, ki se ponaša s 175 »konji«. Slednji motor je nasploh prvi turbinsko polnjeni agregat v Hondini ponudbi na ameriških tleh.

Prvi modeli Civica, ki ga bodo za ameriški trg izdelovali v obratih v ZDA, bodo imeli med opremo tudi sodobne asistenčne sisteme (radarski tempomat, sistem pred nenamernim zapuščanjem voznega pasu, sistem pred naletom) ter povsem nov info-zabavni sistem s 7-palčnim zaslonom.

Avtomobilizem.com (Vir: carscoops.com. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Presenetljivi Porsche Mission E
Mercedes-Benz začenja prodajo prenovljenega razreda G