Novice

Opel Mokka še z blago-hibridnim pogonskim sklopom

Bencinskemu in električnemu pogonu v Mokki so dodali še hibridni pogonski sklop, ki bo poskrbel za večjo zmogljivost in učinkovitost Oplovega kompaktnega križanca.

Ob bencinskih in električnih pogonskih opcijah, ki so trenutno na voljo v Opel Mokki, bo kupcem kmalu na voljo tudi blago-hibridni pogonski sklop. Križanec kompaktnega razreda s hibridnim pogonskim sklopom bo zmogljivejši in bo v primerjavi z bencinsko gnanimi različicami tega modela porabil do 20 odstotkov manj goriva.

Opel Mokka GS LinePri manjših hitrostih tudi samo na elektriko

Dodatni pogonski sklop v Opel Mokki je že na voljo v nekaterih modelih znamk pod okriljem Stellantisa. Sestavlja ga 1,2-litrski turbinsko podprt bencinski trivaljnik (100 kW/136 KM) v kombinaciji z električnim motorjem (21 kW/28 KM) in elektrificiranim 6-stopenjskim samodejnim dvosklopčnim menjalnikom. Električno energijo zagotavlja 48-voltna litij-ionska baterija, ki se polni z rekuperacijo med zaviranjem. Omogočala naj bi do en kilometer električne vožnje pri nižjih hitrostih, kot še dodajajo pri Oplu, pa naj bi do 50 odstotkov mestnih voženj potekalo brez lokalnih emisij. V skladu z normativi WLTP naj bi Opel Mokka z blago-hibridno pogonsko opcijo porabila 4,9 litra neosvinčenega bencina na sto prevoženih kilometrov, izpusti ogljikovega dioksida pa naj ne bi presegli 110 g/km (obstoječa bencinska različica 134 g/km).

Ostaja enako uporabna

Hibridni pogonski sklop bo omogočil pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 9,1 sekunde in najvišjo hitrost 207 km/h, ob tem pa ne bo terjal davka pri prostornosti kabine in prtljažnika, ki ostajata enaka kot pri ostalih pogonskih različicah tega modela. Za podajanje informacij vozniku bo tudi v tem primeru skrbela kombinacija digitalne instrumentne plošče in osrednjega zaslona na dotik (Pure Panel kokpit), ki dobiva dodatne prikaze, prilagojene hibridnemu značaju.

V prodajnih salonih nemške znamke so že pričeli s pobiranjem prvih naročil za hibridno različico modela Opel Mokka, cene pa se na nemškem trgu pričenjajo pri 31.915 evrih.

Avtomobilizem.com (Vir: Opel, Carscoops. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Opel Mokka še z blago-hibridnim pogonskim sklopom"


1 mesec 6 dni nazaj

Bomo še videli, če bo veriga namesto jermena kaj pomagala pri vzdržljivosti.

drugmirko
1 mesec 5 dni nazaj

hja…. za zdej, pravio insajderji, veriga neproblematična….. zato pa enormni problemi z novim menjalnikom, ki se kar tako, brez razloga odloči, da bo od pogona odklopil obe sklopki. v Franciji mora na servijs več kot 14 tisoč, v Nemčiji pa nekaj tisoč vozil s tem pogonom in menjalnikom…

xxl
1 mesec 5 dni nazaj

Upajmo, ker Stellantis ima široko gamo luštnih modelov, kjer bi zlahka našel kaj zase.

 
Za notranjost Škodinih modelov bo skrbel Chan Park iz Nia
Toyota: od pionirskih začetkov do sinonima za hibridno tehnologijo